gehamerde trouwringen

Wie is iets anders wil dan die strakke gladde trouwringen die kan kiezen voor gehamerde trouwringen. Deze geven de ring een natuurlijk en krachtige uitstraling. Het hameren is een van de vele mogelijke decoratie technieken van goud of zilver. De hamer is een onmisbaar stuk gereedschap voor de goudsmid. Je hebt hem nodig om ringen rond te slaan of om het materiaal te vervormen.

Verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten hamers en afhankelijk van wat je aan het doen bent heeft het ook verschillende namen. Als het gaat om decoratietechniek dan komen de meeste begrippen uit het ziversmeden. Zo heb je het Ciseleren waarbij je de vorm in het zilver slaat door aan de onderkant iets neer te leggen en er met de hamer op te slaan. De vorm die er onder ligt komt dan naar boven toe.Bij het drijven rek je het materiaal op door het met een hamer te bewerken. Bij het smeden probeer je meer een vorm te geven aan het materiaal.

Voor de gehamerde trouwringen kunnen we met vrijwel alle soorten hamers werken en afhankelijk van het patroon wat je er in wilt kies je een hamer. In alle gevallen wordt het materiaal tussendoor verhit om het wat zachter te maken zodat het zich beter laat verwerken. zie hieronder een filmpje hoe we een stukje goud hameren. {yendifplayer engine=html5 width=1920 height=1080 ratio=0.5625 theme=black autoplay=0 loop=0 volume=0 playbtn=1 controlbar=1 laypause=1 currenttime=0 progress=1 duration=1 volumebtn=0 fullscreen=1 embed=0 playlistWidth=250 playlistHeight=125 playlistPosition=middle autoplaylist=0 keyboard=0 mp4=//www.nubiar.nl/images/stories/trouwringen/gehamerde_trouwringen_laten_maken.mp4 image=//www.nubiar.nl/images/stories/trouwringen/gehamerde-trouwringen-laten-maken/gehamerde-trouwringen-laten-maken-nubiar.JPG}

Laten maken of zelf maken

 

Bij atelier Nubiar in tiel kun je deze ringen helemaal laten maken of je kunt ze zelf komen maken. Je kunt een deel zelf doen en de rest door Carla of je kunt ze helemaal zelf komen maken. Als je zelf goud hebt kunnen we samen kijken of dat genoeg is
of dat er nog bij moet en anders kopen we nieuw goud of zilver in. Net waar jij je ringen van gemaakt wil hebben.

 

Ook trouwringen laten maken?

Ook zin gekregen om een paar trouwringen te laten maken. Maak een afspraak met Carla Dubbink en kom gezellig je verhaal doen en dan kijken we samen naar de (on)mogelijkheden en maken we samen een prachtig stel trouwringen ! 

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331