Ambacht

Het blad Tiel XL Rivierenland 4ALL wilde graag op bezoek komen om te kijken wat we bij Atelier Nubiar nu precies doen. Het resultaat kunt hieronder lezen of op de site waar hun blad gepubliceerd staat. klik hier om daar naar toe te gaan.

Vandaag heb ik meegedaan aan de dag van de Gelderse traditie in het openlucht museum een prachtige dag vol tradities uit gelderland die geopend werd samen met Flipje. Ik heb meegedaan aan de roadshow samen met 2 'nep' edelsmeden. Erg leuk om mee te doen en weer mogen mee te maken.  Dank voor de aldaar aanwezigen en lof voor alle vrijwilligers lees meer over deze mooie dag op een wagen vol verhalen

De winnaar van de ring is bekend. (prijsvraag van het TV programma een wagen vol verhalen, de ring is door ons Atelier gemaakt !) 

In de uitzending van maandag 8 juni stond het thema trouwen centraal en komen verschillende tradities die daarmee te maken hebben voorbij. Edelsmid Carla Dubbink maakte speciaal voor een wagen vol verhalen deze prachtige ring die ze konden weggeven weggeven. De winnaar is degene met het leukste aanzoek uit Gelderland, en die hebben ze gevonden! Lees meer op de site van een Wagen vol verhalen.

Onderstaand fragment komt uit het TV programma een wagen vol verhalen van omroep Gelderland. Carla Dubbink vertelt over het vak van goud / edelsmid.  Kijk voor de hele aflevering van 8 juni 2015 op youtube  en bezoek ook de website van een wagen vol verhalen.  

Voor het TV programma "een wagen vol verhalen" en ook de gelijknamige website is Omroep Gelderland bij ons op bezoek geweest om het ambacht van Goudsmeden te komen filmen. We hebben een ring gemaakt en alle stappen zijn prachtig in beeld gebracht! Wij hopen dat de mensen met veel plezier zullen kijken. Wij vonden het heel erg leuk om mee te maken. En hebben veel geleerd van het maken van een stukje film / reportage. Eigenlijk hoort het beroep van camera man en productieleidster ook als ambacht te worden aangemerkt is onze conclusie. Licht, geluid, beeldhoeken, inzoomen, effecten, script, verhaal en de tijd in de gaten houden. Er moet goed samengewerkt worden.

Het goudsmeden is al een eeuwenoud ambacht.  In het oude egypte waren er al zeer bedreven goudsmeden, zoals je ook wel kunt zien aan de sieraden die daar zijn opgegraven.  Maar ook in andere delen van de wereld zijn duidelijke aanwijzingen voor gevonden dat het goudsmeden al heel lang wordt bedreven. Een aantal technieken zijn hetzelfde gebleven door de eeuwen heen. Het draadtrekken, solderen, hameren, zagen en vijlen zijn in essentie hetzelfde gebleven. Zie hieronder enkele beelden die vanuit het verleden vanuit het ambacht van de goudsmid zijn overgebleven. 

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331