oktober 2021:  I.v.m. de grote drukte in onze agenda en het aantal opdrachten wordt deze workshop voorlopig niet meer gegeven. We organiseren nog wel andere workshops zie hier voor deze link.

=============================================================================================================================

We maken al enige jaren zelf gedenksieraden in opdracht maar hebben recent voor het eerst een verzoek gekregen om een workshop te organiseren om een gedenksieraad te maken. 2 lotgenoten die elkaar via het internet hebben ontmoet hebben beiden hetzelfde meegemaakt en wilden graag samen een eigen herdenkingssieraad komen maken. Omdat geen mens hetzelfde is en wij de wijsheid niet in pacht hebben maken wij dan ook graag als het mogelijk is eerst een afspraak voorafgaand aan de workshop. Dit is anders dan bij onze gewone workshops, daar kom je maak je een ontwerp, maak je het sieraad en vervolg je je reis door dit leven. NB. al onze workshops zijn privé en dus zijn er geen  andere deelnemers en ben je dus of alleen of met z'n tweeën. 

 

Kennismaken

We willen graag eerst kennismaken, samen een kop koffie of thee drinken, veel luisteren en dan samen kijken of jij of jullie het zien zitten om een workshop te komen doen. We maken dan meteen een afspraak wanneer we samen de workshop gaan doen en kijken uiteraard naar het ontwerp en je wensen. Ondertussen bestellen we ook de nodige materialen  zodat we op de dag van workshop alles bij de hand hebben wat nodig is.  Engel met ziel en/of licht

Workshop

De workshop zelf gaat er vooral over om iets te leren, op een andere manier bezig te zijn met herdenken, herinneringen verwerken in een nieuwe herinnering. Iets moois te maken, iets tastbaars. Je gaat zagen, vijlen, solderen, hameren, schuren en andere andere zaken die een goudsmid allemaal doet. Als het even  niet lukt of je wordt er verdrietig van dan geeft dat helemaal niets en pauzeren we zo lang als nodig is of neemt Carla het even van je over als je dat wilt. Doel is natuurlijk om zelf zoveel mogelijk te doen en in onze workshops lukt dat altijd. Als het namelijk niet af is en je wilt het later niet zelf komen afmaken dan werkt Carla het sieraad voor je af. 

Een tastbare herinnering 

Bij atelier Nubiar maken we standaard een filmpje van de workshop. (uiteraard alleen als je dat wilt).  Indien gewenst kunnen daar ook eigen foto's of filmfragmenten in verwerkt worden om het verhaal compleet te maken. Een gedenksieraad maken is terugkijken en vooruitkijken.  Terugkijken op wie je wilt gedenken en vooruitkijken hoe je die persoon wilt herinneren. 

Samen terug- en vooruitkijken

Als je het sieraad niet meteen wilt of kunt meenemen en samen met Carla wilt terugkijken naar het filmpje wat we gemaakt hebben en misschien nog wat wilt napraten dan maken we daarvoor een nieuwe afspraak, wanneer je het sieraad en het filmpje kunt komen ophalen.  Als dat niet lukt dan kunnen we het uiteraard toesturen.

Vergoeding

De prijs voor deze workshop wanneer je die alleen komt doen bedraagt 300 euro voor een zilveren ring, inclusief filmpje, materiaal, hapjes, hand geschilderd kistje etc.  Wanneer je de workshop met zijn tweeën komt doen dan is de prijs 350 euro voor 2 zilveren ringen inclusief filmpje, materiaal, hand geschilderde kistjes, hapjes etc.  Voor steentjes (edelstenen) en goud is het zeer lastig om te zeggen wat de prijs gaat worden omdat het afhangt of je eigen goud meeneemt of dat we goud moeten inkopen (zijn we afhankelijk van de goudkoers) en de hoeveelheid die nodig is en uiteraard ook wat voor edelstenen je wilt verwerken. Wil je met goud en/of edelstenen werken dan kunnen we tijdens de kennismaking kijken wat daarvoor nodig is en wat de kosten daarvan zijn.    

Indien je niet in de buurt woont dan is wellicht lastig om meerdere keren langs te komen en kunnen we e.e.a. telefonisch en via de mail afhandelen. Er geldt dan ook een andere prijs die we dan kunnen afspreken afhankelijk van de wensen. Meer weten over deze workshop of een afspraak maken? neem contact op met Carla Dubbink. 

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331