schilderijen

schilderij Grutto

 

Serie schilderijen met als thema gouden veren.  De schilderijen zijn gemaakt in olieverf en met echte veren die in goudkleur zijn geverfd. In onze webshop kunt u zien welke van deze schilderijen nog te koop zijn ook kunt u daar een set van ansichtkaarten vinden van al deze schilderen. Klik hier om in de webshop te kijken.

 

 

Bij atelier Nubiar proberen we de mensen gelukkig te maken en dat thema wilde ik graag een keer in wat schilderijen verwerken met vrolijke kleuren. Daarom hier een aantal schilderijen gebaseerd op gelukspoppetjes. Gelukspoppetjes of talismannen komen in veel landen voor. In deze herkent u vast de russische elementen van de matroesjka. De houten pop met daarin weer veel andere poppetjes. Deze matroesjka zijn geinspireerd door japanse en/of chinese gelukspoppetjes en waren destijds gemaakt als kinderspeelgoed. U ziet de volgende schilderen Geluksbloemen, Gelukvogel en de Gelukshoed.

De gelukplukster, schilderij zomaar zin om met felle kleuren te schilderen. Het geluk gevonden ! 

 

 

geluk plukster schilderij

klavertje vier schilderij

boeddha

Deze week de schilderende goudsmid

Tussen al dat goudsmeden door is Carla ook nog druk bezig met schilderen of beter gezegd vooral bezig te experimenteren daarom hier een aantal schilderijen die ze de afgelopen tijd tussendoor heeft gemaakt.

De Scandinavische kunstenaar Curt Källman (1-2-1938 – 18-12-2010) kreeg van de Indiase spirituele leraar Maharishi de opdracht om kunstvorm te ontwikkelen op basis van de Veda’s, drieduizend jaar oude spirituele geschriften. Die kunstvorm moest innerlijke bewustwording toepasbaar maken in het dagelijks leven. Curt Källman die zelf de traditionele kunstacademie in Stockholm volgde heeft uiteindelijk een cursus ontwikkeld waarbij traditionele kunstacademie gecombineerd wordt met de Indische Vedische filosofie. Seeds of Creation… The Veda’s beschrijven dat alle kennis al in ons aanwezig is, zoals een zaadje van een bloem weet hoe het een bloem kan worden. De 17 principes zijn niets meer dan een middel om ons aan deze kennis te herinneren.
 

Dit schilderij is geinspireerd op de stijl van Gustave Klimt en symboliseert de zelfbewuste vrouw die haar eigen weg kiest maar daarbij luistert en hoort wat anderen haar vertellen. Zij kiest daaruit de waardvolle adviezen en neemt die mee op de weg naar haar toekomst. Naast het schilderij zelf zijn er diverse filters losgelaten op de foto's waarvan u hieronder de resultaten ziet.

De moeder wil haar kind een toekomst geven en brengen naar een stralend Afrika met mogelijkheden. Maar er moet nog veel gebeuren en de brug naar een nieuwe toekomst is nog niet klaar. Olieverf op doek.

Het bericht dat Amy Winehouse op 27 jarige leeftijd er niet meer is liet mij niet los. Ze bleef spoken in mijn hoofd en na veel over haar te hebben gelezen besloot ik haar te schilderen. 

Naar aanleiding van een workshop bij een collega in Tiel ervaring opgedaan met mixed media. Het gebruik van verschillende zaken zoals foto's, textiel en acrylverf in dit geval. Op de achtergrond zie je een echo van een ongeboren kind en in de voorgrond een geboren baby.

de kwetsbare mens

Vaak vragen mensen hoe ik op een bepaald idee kom. Vaak is het er gewoon een af en toe moet je eerst veel studie verrichten voordat je tot een goed idee komt. En heel heel soms krijg je een idee van een muze of een elf. Voor die laatste categorie heb ik dit schilderij gemaakt.

 

Nubië
Tegenwoordig is Nubië een gebied in het zuiden van Egypte en in het noorden van Soedan. In oude tijden was het echter een onafhankelijk koninkrijk en vazalstaat van Egypte.

Iedere keer schrijf je een nieuw verhaal in je eigen leven, hoofdstuk voor hoofdstuk, jouw levensverhaal, Vreugde, Liefde, verdriet, ontreddering, succes, levensvragen, geloof,  kracht, een band, jouw kind, jouw kinderen, een licht in je ziel, in onze zielen. Iedere keer sluit je af en begin je opnieuw, je leert, je ontdekt, jouw leven, jou werk, jouw levenswerk.........

Schilderij Carla Dubbink geselecteerd door vakjury voor tentoonstelling Prinses Máxima

Tentoonstelling Prinses Máxima (in het CODA te arnhem) 
14 februari t/m 9 mei 2010

Nog nooit is in Nederland een tentoonstelling geweest die alleen bestaat uit geschilderde portretten van Prinses Máxima. CODA Museum in 'Koninklijk Apeldoorn', beleeft die primeur met de expositie van de beste 200 inzendingen van de 21e Atelier Schilderwedstrijd voor amateurschilders. 

Elfje geniet van avondrood, olieverf op doek 80x80cm

Yoga Boeddha, Olieverf op doek met relief  40cm x 40cm 2009

Yoga Buddha boedha

In ontwikkeling: yoga sterrenbeelden olieverf op doek 30x30cm 2009.

gereed:
- steenboek
- tweelingen
- weegschaal
- vissen
- stier
- maagd

Olieverf op doek 80cm x 60cm 2008

Geen reprise van Eva en de slang maar wel de spanning tussen het meisje en de slang. In dit geval ontspruit de slang uit haar haar. 50cm x 100cm 2009

Soms heb hulp nodig uit onverwacht hoek, iemand die er voor je is, iemand die voor je vecht als je zelf even niet meer kunt. Naar een bestaand werk. Olieverf op doek 100 x 100cm 2009

Een ontmoeting tussen onschuld en kwaad. Hoe zal het aflopen? Dit schilderij is naar een digitaal kunstwerk gemaakt.

Nubiar, kunstmarkt nijverdal 2009

Atelier Nubiar is aanwezig op het Kunstplein Nijverdal op 10-09-2011. Hieronder treft u achtergrondinformatie over dit evenement.

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331