Werkwijze handgemaakte trouwringen

Goudsmid Carla Dubbink ontwerpt en maakt handgemaakte trouwringen, trouwsieraden, sieraden, schilderijen in eigen atelier. Niet de commercie, maar de liefde voor mensen en het leven, drijft de mensen achter Nubiar. Daarbij willen we niet alleen kwalitatief goed werk leveren maar daar waar mogelijk proberen we de verwachtingen te overtreffen.

Hoe gaat nu zo iets in zijn werk?

Eigenlijk heel eenvoudig.... Om een idee te krijgen kom je op bezoek, ik zorg voor de koffie of thee en jullie nemen je ideeen en gedachten mee. Die gaan we uitwerken en kijken of we tot een goed ontwerp kunnen komen. Komen we er niet uit ook geen probleem dan weet je in ieder geval waar je aan toe bent. Op die manier krijg je een goed idee hoe goudsmid Carla Dubbink van Atelier Nubiar te werk gaat. Als je op bezoek komt kun je voorbeelden bekijken, kun je vragen stellen en vooral zelf bepalen of je er een goed gevoel bij krijgt.

Trouwringen, verlovingsringen zijn niet ringen die je zomaar geeft, dat doe je omdat je van iemand houdt en niet zo maar een beetje, maar je wilt je hele leven delen met die persoon. Hoewel de ringen slechts een symbool zijn van jullie echte liefde, is het samen bedenken, ontwerpen met de hulp van Carla vooral een leuk project waar je aandacht en tijd hebt voor elkaars wensen, ideeen en creativiteit.

Zo zien wij dat ook, wij willen iets moois maken dat voldoet aan jullie wensen en verwachtingen en ze als het even kan zelfs overtreft. Voor alle duidelijkheid zo'n eerste gesprek kost niets, behalve wat van uw tijd en uw energie, het levert wel een hoop op. U weet waar u aan toe bent en of u aan het goede adres bent en het goede gevoel erbij krijgt.

Informatie verzamelen
Misschien wel een van de belangrijkste componenten in het hele proces is een eerste ontmoeting. Op die manier kun je voelen en zien welke energie, welke gevoelens jullie liefde teweeg brengt bij elkaar. Ook komen hier de eerste ideeen naar voren wat voor soort trouwringen het moeten worden, welke materialen jullie er in verwerkt willen hebben, of je wel of geen foto's en/of film wilt van het ontstaansproces van jullie ringen en alle andere zaken die voor jullie van belang zijn.

De grote vraag is natuurlijk wat voor ringen het moeten worden en moeten het wel ringen worden. Naast trouwringen kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld trouwarmbanden of een trouwhanger. In deze sieraden kun je symbolen, edelstenen motieven, inscripties, vingerafdrukken en vele andere zaken verwerken. Voor voorbeelden kun je ook kijken naar indrukwekkende voorbeelden uit de geschiedenis. Kortom een wereld om uit te kiezen maar hoe doe je dat?

Trouwringen onderzoek   ontwerp trouwringen

Trouwringen of trouwsieraden staan zowel voor een symbool van jullie liefde maar ook voor je eigen identiteit. Jij hebt immers die ring of dat sieraad aan en je wilt daar (on)bewust wat mee zeggen: "Kijk ik ben getrouwd en dit is wat ik mooi vind".

Om tot een goede keuze te komen kan Carla je natuurlijk helpen. Inmiddels heeft atelier Nubiar een zeer uitgebreide kennis opgebouwd van (trouw)ringen door de eeuwen heen. Enkele voorbeelden: Ringen van Gras, een Claddagh Ring, Puzzelringen, Diamanten ring, historische egyptische en romeinse ringen, de sessa ring.  Kennis die we graag met je delen. Ga er zelf mee aan de slag en voedt jullie geest en maak jullie ring ook geestelijk van jullie zelf. Net als met veel dingen in het leven is het uitzoekwerk en de voorpret net zo leuk als het eindresultaat.  In dit geval zal het het eindresultaat een extra dimensie geven.

Om zelf tot een goed basisidee of gedachte te komen heb je genoeg aan twee uitgangspunten:
- jijzelf
- jullie samen

Jijzelf
Eerst kijk je naar de dingen waar jij in het leven voor staat, wie je bent, waar je voor gaat, waar je van houdt zoek daar bij je favoriete dingen, je smaak, je favoriete kleur, je geluksgetal, misschien heb je wat met geschiedenis of juist met de toekomst.

Jullie samen
Wat maakt jullie liefde zo fijn en bijzonder, waar staan jullie samen voor, waar hebben jullie samen wat mee, wat betekent deze liefde voor jullie.

Trouwringen ontwerpen
Om te beginnen maken we op basis van jullie ideen een ontwerptekening en soms heb je zelf al een tekening of een plaatje. We kijken dan samen naar de (on)mogelijkheden.
   trouwringen ontwerp tekening   Tekening trouwringen


Keuze maken
uiteindelijk wordt er een keuze gemaakt over welke ringen het gaan worden, welke materialen er gebruikt gaan worden: Wit, Geel of Rood goud, Zilver, Titanium of misschien wel een combinatie ervan of iets heel anders wel of geen foto's of film van het maken van de ringen. Het belangrijkste is dat jullie het er samen over eens zijn en dat je jezelf er gelukkig bij voelt. Want jij loopt er de rest van je leven mee rond.

Afhankelijk van de materiaalkeuze en ontwerp vragen we altijd een beperkt kostenvoorschot om de eerste kosten te dekken. Een stuk commitment van alle twee de kanten. Goudsmid Carla Dubbink is aangesloten bij de VGZ (vereniging van Goud en Zilversmeden) en dient zich ook te houden aan de afspraken binnen de vereniging en laat al haar werk keuren door Waarborg holland zodat u ook zekerheid heeft over de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Proefmodel
In sommige gevallen is het meteen duidelijk hoe iets moet worden en staat het de klant ook voor ogen. Soms is dat niet meteen het geval. In die gevallen maken we een proefmodel in het messing om te kijken of de ideeen die we op papier hebben ook in de praktijk aansluiten bij hetgeen we graag willen maken.

proefmodel trouwringen proefmodel ring

Eindresultaat
Is de tekening of het proefmodel naar wens dan gaan we aan de slag met het smeden van jullie trouwringen. Een bijzonder proces dat goudsmeden al eeuwen beoefenen, het naar hun hand zetten van edelmetaal met als doel kunst te maken. Geen mal die het 300.000 exemplaar eruit laat vallen. Maar jullie liefde voor elkaar, tastbaar gemaakt met de passie en liefde die Carla Dubbink in haar werk legt om jullie ringen te maken.

bijzondere trouwringen handgemaakt   handgemaakte trouwringen  

Verpakking
Voor ieder paar unieke trouwringen hoort uiteraard ook een bijzondere verpakking. Iedere verpakking wordt dan ook speciaal ontworpen en gemaakt voor iedere klant. Ook hier legt Atelier Nubiar haar visie in. Liefde, creativiteit en kwaliteit.


Trouwringen verpakking

Ophalen van de ringen.
Misschien wel het spannendste moment van het hele proces. De ringen zijn klaar. Zowel voor jullie als voor Carla. Meestal heb je de ringen al op een foto gezien omdat je gedurende het gehele proces op de hoogte wordt gehouden via email berichten. Dan toch is het iets heel anders als je ze voor het eerst mag vasthouden. Op jullie trouwdag schuiven jullie dan ook geen trouwringen om elkaars vinger maar een verbond voor het leven, met twee ringen met hun eigen verhaal met jullie liefde erin !

Nieuwsgierig geworden maak een afspraak met Carla en Aart-George van Nubiar.

 

 

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331