Sieraden inspiratie

In deze categorie kunt u sieraden vinden die Atelier Nubiar zelf gemaakt heeft. De meeste van deze sieraden zijn verkocht. De foto's zijn om inspiratie op te doen of te geven en uiteraard om een idee te geven wat er zoals kan. 

Carla Dubbink exposeert van 23 juni t/m 31 juli 2017 bij Galerie Streetscape te Castricum.  Er zijn schilderen en sieraden te zijn. Het thema is de magie van rond.

u kunt galerie Streetscape vinden aan de Dorpsstraat 7, 1901 EH Castricum

 

Ketting van zoetwaterparels met zielhanger.

Ketting gemaakt van verschillende kleuren zoetwaterparels met zilveren hanger met de weg naar je ziel (gouden bolletje).  Ken jezelf en wees jezelf dat is het motto van dit sieraad. De zoetwaterparels zijn geknoopt met zilverdraad en de hanger is gemaakt uit een stuk zilver met daarop een bolletje goud.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe technieken en mogelijkheden. Vorig jaar hebben wij op marktplaats een emailleer oventje gekocht van een handwerkleraar uit het zuiden van het land.

We vertrokken weer met mooie verhalen en een warm gevoel en uiteraard de emailleeroven met alle toebehoren, poeders, rekjes, messing. 

In ons onderzoek naar de geschiedenis van de trouwringen hebben we met veel soorten hout geexperimenteerd en ook of deze makkelijk gemaakt zouden kunnen worden door mensen die lang geleden leefden en daarvan denken wij dat dat goed mogelijk is. Zie hiervoor het artikel ringen van hout. Daarnaast hebben we niet alleen met takken maar ook met hard hout en multiplex gewerkt. Zie hieronder onze sieraden van hout:  Een hanger, ring, armband allemaal met de hand gemaakt van hout en daarna beschilderd of hoogglans gelakt.

Naast het branden van glas nu eens aan de slag geweest met het smelten van glas in de hotpod. Zie hier de eerste resultaten. Een zilveren ketting met een glazen sluiting.

Armband gebreid van een leerveter in een visgraat motief met een zilveren lotusbloem als sluiting.

Experiment met zilverklei of artclay. Ik had er al veel over gelezen maar nog nooit mee gewerkt. Normaal werk ik met plaatzilver of met het gieten van zilver. Mijn eerste ervaringen zijn positief en ik zie een aantal nieuwe mogelijkheden. Zie hieronder het resultaat van mijn eerste experiment.

ring met vlinderroute

Vlinder vliegroute ring. De ring symboliseert de route van een vlinder en de plaatsen waar de vlinder stop door de ronde gouden bolletjes. Zilveren ring 1e gehalte, met gouden bolletjes.

Ring met waterlelie 1e gehalte zilver met zoetwater parel. De waterlelie ligt in een zilveren schaaltje als je op heldere dag in de ring kijkt zie je de waterlelie op het water drijven in je ring.Ring van 14 karaat goud in vorm van bloem met diamant.

Ring van 1e gehalte zilver met zoetwater parel 2007

Dromers ring, 1e gehalte zilver

Ontwerp voor de week van het sieraad 2008.  Uitgevoerd in 1e gehalte zilver.

Vlam hanger

Hanger van gekleurd lint met zilveren bloem, ster of ander voorwerp en indien gewenst gegraveerd. Sieraad voor kinderen

Hanger waar een glazen schijfje kan worden gewisseld op het sieraad inclusief 4 extra glazen schijfjes multicolor ketting en hanger van 1e gehalte zilver.

Ring en hanger met krullen. Gemaakt van 1e gehalte zilver met aquamarijn steen in de ring. In de hanger is een steen gezet dit wisselt van kleur naar blauw, donker afhankelijk licht inval.

Glas en zilver gaan zo mooi samen dat ik ook de glazen beads inmiddels zelf maak. Zie hieronder enkele voorbeelden (nb. slotje is van trollbeads, de overige beads, zilveren beads en veiligheidsbeads met sluitkettinkje zijn door mij gemaakt).

Zilveren armband en ketting

Ketting met bloem en blaadjes en armband met blaadjes. Gemaakt van 1e gehalte zilver. De blaadjes zijn stuk voor stuk met de hand uitgezaagd uit zilverplaat en vervolgens ook allemaal met de hand gegraveerd.

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar is tijdelijk gesloten. Carla neemt tot eind van het jaar 2024, geen opdrachten aan en geeft geen workshops i.v.m. herstel gebroken schouder. 

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331