Sprookje

Sprookje

Bij atelier Nubiar zijn we dol op sprookjes.  Van sproojes uit de efteling en de sprookjes verhalen van onze klanten en van mensen die graag zelf sprookjes naspelen. Eigenlijk zit in bijna ieder verhaal wel het begin of het einde van een sprookje als je maar wilt kijken. We vertellen ze graag en zetten ze graag om in tastbare sieraden van zilver en goud, schilderijen en filmpjes. 

Wilt u vrijblijvend meer informatie of een afspraak maken klik dan hier voor de contactgegevens of lees eerst meer over Goudsmid Carla Dubbink of kijk bij de werkwijze van atelier Nubiar of lees meer over onze filosofie.

 • Inmiddels weten veel mensen dat ik veel met sprookjes en elfen heb. Ik krijg dan ook regelmatig nieuwe elfjes en elke keer geniet ik weer opnieuw hieronder een paar voorbeelden.

 • Naast het tekenen van sieraden en het schilderen, worden er ook nog andere tekeningen gemaakt zoals deze geboortekaartjes. 

 • Een ontmoeting tussen onschuld en kwaad. Hoe zal het aflopen? Dit schilderij is naar een digitaal kunstwerk gemaakt.

 • Vaak vragen mensen hoe ik op een bepaald idee kom. Vaak is het er gewoon een af en toe moet je eerst veel studie verrichten voordat je tot een goed idee komt. En heel heel soms krijg je een idee van een muze of een elf. Voor die laatste categorie heb ik dit schilderij gemaakt.

   

 • Inspiratie uit de Efteling. 

 • Museumpark Archeon is een themapark en openluchtmuseum in het zuiden van Alphen aan den Rijn dat zich richt op de Nederlandse geschiedenis.Het park is in drie sferen verdeeld: de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. In die delen staan gebouwen die ofwel letterlijk naar en archeologisch model ofwel in de stijl van het tijdperk in kwestie gebouwd zijn. Werknemers en vrijwilligers in het park (vaak archeotolken genoemd), gekleed volgens de mode van het betreffende tijdvak, spelen typische bezigheden voor hun tijdvak na, zoals weven, land bewerken en potten bakken en lichten de bezoekers daarover voor.

 • Ring met peridoot steen ok wel olivijn of chrysoliet genoemd. De ring is geinspireerd op de ring van Sneeuwwitje uit once upon a time. Deze prachtige groene steen zou een beschermende en reinigende werking hebben.  Onze klant vond vooral het zilver in combinatie met het prachtige groen mooi en dat vinden wij ook. Zie hieronder het resultaat.

 • Een sprookjes soepterrine met sneeuwitje en de zeven dwergen op een antieke soepterrine voor een unieke maaltijd of zomaar om neer te zetten en even snel weg te dromen.

 • Je bezig houden met dingen die je raken blijft heel erg leuk zodat ik ook op zoek ben naar de combinatie van dingen die ik leuk vindt. In dit geval de combinatie van een verhaal, een sieraad en een schilderij. Het visualiseren van een sprookje met echte materialen zodat het tot leven komt in de echte wereld. Er was eens..... en hier heb ik het bewijs in handen dat het toch echt is.....

 • Er was eens.....

  Sinds we met Atelier Nubiar begonnen zijn vallen steeds meer zaken op hun plaats. Naast de vele mooie, ontroerende verhalen die wij horen komen ook gewoon Sprookjesfiguren ons atelier binnenlopen. Nu ook de draak en de prinses.... de strijd was al gestreden en voor het nog lang en gelukkig leven ontbrak alleen nog een paar trouwringen...

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331