Dit paar prachtige ringen mochten we maken voor een echtpaar dat al 25 jaar samen is en graag hun oude trouwringen wilde laten vermaken. Dit "oude goud" dat al 25 jaar lief en leed heeft meegemaakt hebben we samen met nog enkele oude sieraden gesmolten. Dit zeer bijzondere proces hebben we uiteraard vastgelegd op film net als alle stappen in dit proces. Als de sieraden opgehaald worden dan laten wij altijd het filmpje zien hoe de ringen worden 'geboren' uit het oude goud en hoe dit met liefde wordt omgevormd tot nieuwe sieraden en in dit geval nieuwe trouwringen.

Als thema is gekozen voor Gustav Klimt en de bloemen van klimt. Het patroon van de levensboom komt terug in het ontwerp en de bloemen komen uit het bekende werk de kus.

 

Veranderen in een nieuw sieraad.

Oud goud of eigen goud kunnen we op veel verschillende manieren hergebruiken. Niet alle soorten goud zijn even geschikt om omgesmolten te worden en soms treedt er ook kleurverschil op afhankelijk van de gebruikte legeringen. Kortom het blijft echt handwerk maar dat heeft juist ook weer zijn charme vinden wij.  

Je kunt het goud op verschillende manieren bewerken. We kunnen het omsmelten en in een mal gieten of we gieten er een staafje van en walsen dat dan weer uit en maken daar dan ringen van. Soms kunnen we de ringen verzagen of verbuigen afhankelijk van het ontwerp wat we willen maken. In dit geval hebben we het goud omgesmolten en er in totaal 3 ringen van gemaakt

In dit geval was er ook nog een prachtige roze robijn van oma die we opnieuw konden gebruiken. Wat we zelf ook erg mooi vinden is dat onze gasten zelf hebben geholpen om een deel van de ringen zelf te smeden. op die manier krijg je een nog betere band met het sieraad maar vooral met elkaar en zo krijgt het sieraad een herinnering en een ziel.

 

Gustav Klimt als inspiratie

Onze gasten zijn dol op kunstwerken van Klimt, bloemen en andere sierlijke motieven. In dit geval had hun dochter ook al mooie ontwerpen aangeleverd. Op al die informatie samen heeft Carla een ontwerp gemaakt wat we uiteindelijk met elkaar hebben gerealiseerd. De basis van de ringen hebben we samen met onze gasten gemaakt, de klimt bloemen heeft Carla gemaakt en het patroon, geinspireerd op de levensboom van Klimt is door onze CNC machine erin gefreesd.

 

Gustav Klimt is een Oostenrijkse schilder die leefde tussen 14-7-1862 en 6-2-1918. In de afgelopen honderd jaar is de belangstelling in zijn werk enorm gegroeid. Klimts werk symboliseert de een aantal oer-thema's met bijbehorende energieën van geboorte, sterfelijkheid, liefde en vooral ook erotiek. Meer informatie over klimt is te vinden op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gustav_Klimt

Hieronder het bekende werk 'Der Kuss'.

Ook trouwringen laten vermaken?


Ook graag uw oude trouwringen, oude sieraden tot een nieuw sieraad omvormen? Maak geheel vrijblijvend een afspraak met Carla Dubbink en dan luisteren we graag naar uw verhaal en dan kunnen we samen kijken of we ook voor u een prachtig nieuwe sieraad kunnen maken.

 

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331