Als je met hart en ziel bezig bent met iets dan wil je er ook graag de geschiedenis van weten. Zo waren wij benieuwd naar de geschiedenis van de trouwring. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig omdat er gewoonweg niet veel bekend over is. Wel van het recente verleden maar niet van het verre verleden. Vandaar dat we zelf een onderzoek zijn gestart naar de geschiedenis van de trouwring of beter gezegd naar de sieraden die mensen elkaar gaven / geven als liefdesgeschenk. Een bezegeling van een liefde tussen twee mensen, daar zal de focus van ons onderzoek op gericht zijn. Dat is ook de kern van Atelier Nubiar, niet de ring zelf maar de mensen die elkaar die ring gaven. Die bepalen de kracht en waarde van een sieraad en niet de materialen.
 
Veel van de sieraden bestaan niet meer simpelweg omdat ze uit organisch materiaal bestaan en vergaan Om toch eens wat gevoel te krijgen bij hoe zo iets in zijn werk ging en eruit zag zullen we ook zelf regelmatig proberen een aantal ringen te maken. De resultaten zullen we dan bij het betreffende onderdeel erbij zetten.
 
In de komende jaren zullen wij proberen deze geschiedenis compleet te maken. Naast ons eigen onderzoek is (foto)materiaal en uw verhaal of verhalen die uw kent of dit soort geschenken voor ons veel waard. Dus heeft u een bijzonder verhaal of sieraad wat past in deze geschiedenis stuur ons dan het verhaal en uw foto's zodat we dat eventueel daarbij kunnen plaatsen. U kunt dit mailen naar ons contact adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of naar het adres op de contactpagina.
 
Bradshaw rock paintings
 
 
Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331