Deze stoere mannenring met een spreuk erop is gegoten uit goud en daarna met de hand gegraveerd. Het goud voor de ring is afgekomstig van diverse oude sieraden van de vader en moeder. Op deze manier hebben we een prachtige en tastbare herinnering kunnen maken. Aan de zijkanten is de ring gegraveerd om een wat doffer effect te krijgen de middelste baan is van hoogglans goud.

 

Ring met spreuken

Het opnemen van teksten en/of spreuken op ringen wordt al vele eeuwen gedaan. veel van deze spreuken kent u waarschijnlijk we. Veni Vidi Vici of Carpe Diem of in het nederlands: ik kwam, zag en overwon of pluk de dag. Op deze ring is motto van de Epicuriërs gekomen: DUM VIVIMUS VIVAMUS. Laat ons leven, zolang we leven. Meer latijnse spreekwoorden zien? klik dan op de volgende link: Overzicht latijnse spreekwoorden op wikipedia

vivimus dum vivamus ring

gedenksieraad met spreuk

 

Gouden ring gieten 

Er zijn verschillende manieren om ringen te gieten. Wij maken echter altijd een oplage van 1 dus we doen alles met de hand. Hiervoor gebruiken we de delftse gietmethode. zie hieronder aan een compleet overzicht. We maken een wasmodel en daarmee maken we een mal in de brusselse aarde zoals het gietzand wordt genoemd. Daarna wordt het goud gesmolten en in de mal gegoten.

ring met spreuk wasmodel

gouden ring laten maken

gouden ring gieten

proces ring gieten met delftse gietmethode  

 

 

Nieuwsgierig geworden?

Heb je zelf ook zin gekregen om een ring met een spreuk te laten maken door atelier Nubiar of wil je zelf een workshop ring maken volgen? (let op: verstandig is om in zilver te beginnen en uit plaat dus we gaan niet meteen gieten. Eenvoudigere ringen zijn prima mogelijk zie voor voorbeelden onder workshops, een workshop met gieten kan ook maar dan moeten we eerst goed overleggen). Interesse maak dan een afspraak met ons. Kijk hier voor de werkwijze van Atelier Nubiar.   Hieronder nog enkele foto's van deze prachtige ring. 

ring voor mannen laten maken

stoere ring goud mannen

stoere mannen ring met tekst

 

 

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331