Dit sieraad is gemaakt van 3 soorten goud en staat symbool voor 3 generaties: Oma, moeder en dochter. De band tussen de 3 wordt gesymboliseerd door de knopen tussen de individuele ringen. De ring is gemaakt van rood, wit en geelgoud. Uiteraard hebben we ook van het hele maakproces een filmpje gemaakt. De ringen zijn gemaakt van gouddraad dat door ons zelf is getrokken. In dit geval heeft de dochter dit sieraad laten maken voor haar moeder en daar ook goud in laten verwerken van haar overleden oma.

 

Liefdesknoop

Deze ring is gebaseerd op het thema van de liefdesknoop. Deze knoop is met name bedoeld voor de band tussen twee geliefden. In dit geval gaat het om de band tussen grootmoeder, moeder en dochter te symboliseren. Hieronder een afbeelding hoe deze knoop gemaakt moet worden als je hem enkel met touw maakt.

  de liefdesknoop  

De geschiedenis van de knoop voert ver terug en er zijn in de loop der tijden ook verschillende soorten bedacht. De knoop hier boven wordt aangeduid als de ware liefdesknoop. Er gaan verschillende verhalen over de wereld rond. Duidelijk is het symbool van twee touwen verbonden met een knoop gelijk aan 2 mensen verbonden door de liefde. Zeelieden zouden een dergelijke knoop sturen naar hun geliefde en afhankelijk of de geliefde de knoop had aangetrokken of niet wist de zeeman hoe het ervoor stond. Was de knoop los getrokken dan kon ie maar beter op zee blijven en was de knoop aangetrokken dan moest ie zo snel als mogelijk terug komen.

  knoop in vorm hart  een voorbeeld van de ring hebben we eerst in het zilver gemaakt.   ring van zilverdraad

Gouddraad trekken

Vroeger was draadtrekken een apart beroep. Zie ook de plaatjes hieronder. Tegenwoordig kopen de meeste goudsmeden hun draad kant en klaar. Wat ook wel begrijpelijk is omdat het zwaar werk is en je een trekbank nodig hebt om het te kunnen.  gouddraad trekker beroep

Goud laat zich heel goed verwerken tot zelf zeer dun draad. Voor deze ringen hebben we een staafje goud gewalst en later getrokken. Dit trekken gaat door een zgn. trekijzer. Er is heel veel kracht voor nodig en daarom werken we met een trekbank en een lier zodat we eem beetje hulp krijgen. Zie hieronder een filmpje hoe dat in zijn werk gaat.  

 

Een sieraad laten maken

Heb je zelf ook zin gekregen om sieraad te laten maken bij atelier Nubiar in Tiel. Maak dan een afspraak met Carla Dubbink  

gouden ring met liefdesknoop

liefdesring met 3 kleuren goud

 

 

 

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

0344-633627