Dit keer mochten wij een vulringen maken van zilver en goud voor weer een bijzonder persoon, die graag oud goud met herinneringen altijd bij zich wilde dragen. De vulringen moesten passen op haar IXXXI basisring.

Op de zilveren ring moest een grieks patroon worden gefreesd en met een grote nauwkeurigheid en strakke uitvoering. Onze klant is van beroep grafisch ontwerpster en had dus precies voor ogen hoe e.e.a. eruit moest komen te zien. Gelukkig beschikt Atelier Nubiar over CAD/CAM programmatuur en CNC machine zodat dit ook goed te realiseren is.

Het uitgefreesde deel is daarna met blitzbeits zwart gemaakt zodat het ingefreesde deel mooi zwart wordt en goed contrasteert met het omliggende zilver. Het geheel wordt compleet gemaakt met 2 gouden ringen welke gemaakt zijn van een gouden ring van een dierbare.

Kortom weer een prachtige opdracht om te mogen uitvoeren.

 

Meandermotief

Dit specifieke Griekse patroon wordt ook wel het meandermotief genoemd omdat het patroon lijkt op de sterk kronkelende rivier de meander in Turkije. Zie hieronder de nodige afbeeldingen.

Thank you Robert Bye for the picture from unsplash.

 

CAD-CAM-CNC-HAND

Computer Aided Design (CAD), Computer Aided Manufacturing (CAM) en Computer Numerical Control (CNC). U ziet de begrippen vaak maar wat houden ze nu eigenlijk in en wat moet u als klant van een ambachtelijke goudsmid daarmee?

CAD staat voor een techniek waarbij een ontwerp met behulp van een computer programma wordt gemaakt. Het kan ook zijn dat een handgemaakte tekening wordt omgezet naar een computertekening. Er dienen dan nog wel de nodige
nabewerkingen plaats te vinden.

CAM staat voor een techniek waarbij een ontwerp op de computer wordt omgezet in een taal die een productie machine kan begrijpen. Vaak is dit gcode en mcode. De eerste geeft de posities en routes aan die een bepaald gereedschap moet afleggen in de machine. Dat kan bijvoorbeeld een laser, spuitmond of frees zijn die op een meerassig systeem is gemonteerd. De mcode geeft aan welke gereedschap gebruikt moet worden. Eventuele gereedschapwissels kunnen ook automatisch worden uitgevoerd met behulp van mcode.

CNC staat voor een machine welke aangestuurd kan worden met behulp van gcode en eventueel mcodes. Dit kunnen 3d printers, freesbanken, graveermachines zijn etc.

HAND staat voor een eeuwenoude techniek waarbij de goudsmid gewoon zijn handen en eenvoudig handgereedschap gebruikt.

In de ring die hier getoond wordt hebben we gebruik gemaakt van al deze technieken. De ring is met de hand gemaakt en het patroon is uit de ring gefreesd op precies 0,4mm diepte. Ook de afwerking wordt met de hand gedaan.

 

Met liefde gemaakt!

Vrijwel al onze sieraden worden in een oplage van 1 stuks gemaakt. Het volledig proces voeren we in eigen huis en maken we met heel veel liefde! Of we dat nu met de hand doen of de hulp van een machine gebruiken het gaat ons om de weg er naar toe en het samenwerken met u als medemens die op zijn/haar reis door dit leven even halt houdt bij ons en u een onvergetelijke en tastbare herinnering mee te geven. 
Wilt u ook een bijzondere sieraad laten maken of misschien wel zelf komen maken, maak dan een afspraak met Carla Dubbink van Atelier Nubiar en dan maken we tijd om naar uw verhaal te luisteren.

 

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331