In het begin keken we toch wel even vreemd op. Zegt u het nog eens. Ja hoor we hebben het toch echt goed verstaan "een vruchtbaarheidsbeeld" en daarmee wilt u een huwelijksaanzoek doen? Onze beperkte kennis van de wereld openbaarde zich toch wel weer spontaan en met de nodige toelichting begrepen wij dit verhaal geheel.

De potentiele huwelijkskandidaten hebben samen een speciale band met een vruchtbaarheidsbeeldje wat zij uit afrika had meegenomen. Een aantal bijzondere gebeurtenissen in hun leven bleken toch wel net wat meer dan toevallig te zijn. Wat een geluk dat we hen mogen ontmoeten en mogen genieten van hun verhalen en bijzondere gebeurtenissen in dit leven.

Na de eerste ontwerpen en afspraken mochten wij helpen bij het realiseren van dit geschenk voor het huwelijksaanzoek en een bijbehorende film. De oorsprong van de Akua'ba lig in Ghana. Akua'ba (lett. Akua's kind) is een mythologisch  figuur uit de Ashanti-cultuur, die veelal wordt uitgebeeld in hout of brons. Akua'ba is een vrouwelijk figuur, dat vruchtbaarheid symboliseert. Een vrouw uit het Ashanti-volk die zwanger is of zwanger wil worden, draagt akua'ba enkele weken tot maanden bij zich, en verzorgt deze zoals ze een kinderen zou verzorgen. Ze legt het in bed, kleedt het, versiert het met parels en oorringen en bemoedert het. Als het kind na de geboorte een meisje blijkt te zijn, geeft ze het vaak deze pop om haar ermee te laten spelen en zo de fijne kneepjes van het moederschap te leren. Het akua'ba-beeld wordt doorgaans aan de vrouw geschonken door een priester.

Akua'ba heeft een groot rond hoofd, dat de baarmoeder van de vrouw, en de functie daarvan symboliseert. Akua'ba heeft zijn armen gespreid, zodat hij het figuur van het ankh-kruis, het Oud-Egyptische symbool voor eeuwig leven, uitbeeldt.

Geinspireerd door de Akua'ba, Afrika de Ashantie en vooral door de liefde van twee mensen voor elkaar werd een gouden hanger gesmeed. Maar ook een film die vooraf getoond werd met een sfeerimpressie van Africa en beelden hoe de hanger van een plaatje goud tot een sieraad wordt gesmeed.

Natuurlijk wilt u weten of ze ja heeft gezegd. Ja inderdaad en als dank hebben we zelf een Akua'ba gekregen, maar onze grootste dank is toch vooral twee gelukkige mensen.

Zie hieronder de foto's van dit bijzondere project:


plattegrond ghana   Akua'ba vruchtbaarheidsbeeld   huwelijksaanzoek geschenk ontwerp
huwelijksaanzoek hanger goud   verpakking huwelijksaanzoek geschenk

vruchtbaarheidsbeeld hanger goud   hanger goud huwelijksaanzoek

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331