Op een avond ontvingen we een mailtje van de KNRM met het verzoek voor een afspraak om een bijltje te maken voor de doop van een schip. Zoals met iedere klant zijn wij altijd zeer nieuwsgierig en hebben snel een afspraak gemaakt. Al gauw werd duidelijk dat het om de doop ging van een van hun nieuwe reddingboot. De NH1816 een prachtig schip dat net als andere KNRM schepen wordt ingezet om mensen en dieren te redden en andere belangrijke zaken op zee waar zij kunnen helpen. Een belangrijk middel voor die mannen en vrouwen die soms bijna hun leven riskeren om anderen te redden.

 

Kortom een prachtige opdracht waar wij met zeer veel liefde aan gewerkt hebben. Gaande de opdracht werd pas duidelijk dat Koningin Maxima het bijltje in ontvangst zou nemen. Zoiets hadden wij natuurlijk niet verwacht maar wel een bijzondere verrassing voor ons. Hebben we harder gewerkt of het mooier gemaakt. Nee hoor wij hebben gewoon gedaan wat we altijd doen met al onze liefde en passie maken wat we hebben bedacht met onze klanten. Wel waren we 3x zo zenuwachtig als anders omdat het we heel graag goed willen doen. Voor onze klant maar ook voor de koningin die we een prachtig mens vinden.

Tegelijkertijd hadden wij het idee om Tiel eens beter op de kaart te zetten. Dit wilden we doen door een zilveren flipje bij het bijltje in te sluiten. We hebben overleg gehad met het Flipje museum en die vonden dat een goed idee. Dus (helaas niet zichtbaar op de foto) in het kistje bij het bijltje zit dus een zilveren flipje zoals op de andere foto's is te zien.

Voor de ceremonie zelf heeft de koningin een ander bijltje gebruikt omdat zilver zacht materiaal is en op een harde ondergrond veel schade zou oplopen. Na afloop van de doop heeft de koninging dus dit bijltje gekregen. Zie hieronder de foto's van deze bijzondere boot en onze koningin Maxima maar dus ook van ons eigen zilveren Flipje uit Tiel. Kortom een project om nooit meer te vergeten.

  geschenk voor koningin Maxima van KNRM door Atelier Nubiar Tiel doop NH1816

zilveren bijl voor scheepsdoop tewaterlating   bijl met zilveren blad voor tewaterlating scheepsdoop

NH1816   knrm nh1816 in actie

verpakking voor bijltje geschenk maxima   tewaterlating bijl knrm in wording

koninigin maxima neemt zilveren bijl doop nh1816 in ontvangst

logo knrm op nh1816   logo nh1816 reddingboot knrm

 

cockpit nh1816 knrm   nh1816 reddingboot in avondschemer

  Silver axe Ceremonial ship launching   gemaakt in tiel label flipje

 

 

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331