Voor het radio 1 programma "de Taalstaat" mochten wij een penning maken voor de Taalstaatmeester 2017. Hierboven ziet u de radiomakers en de Taalstaatmeester 2017: Beatrice de Graaf.  (Foto: NPO1, alle rechten behoren bij de NPO)

Taalstaatmeester 2017

Terrorismedeskundige Beatrice de Graaf is de winnaar van de titel Taalstaatmeester van 2017. Dat werd vandaag 30 december 2017 in het radioprogramma 'De Taalstaat' op NPO Radio 1 bekend gemaakt. De verkiezing is een initiatief van het radioprogramma en het 'Genootschap Onze Taal'.

De andere genomineerden waren A.L. Snijders, de bedenker van het Zeer Korte Verhaal, en de Belgische schrijver en presentator Dimitri Verhulst.

De Taalstaat en Onze Taal zijn de afgelopen maanden bij NPO Radio 1 op zoek gegaan naar de man of vrouw die zich dit jaar het beste heeft uitgedrukt in gesproken en/of geschreven woord: woordkunstenaars met de pen of met de stem.

Uit de vele suggesties die binnenkwamen werden in De Taalstaat 26 personen voorgedragen.

Een jury bestaande uit taalwetenschapper René Appel, Vibeke Roeper directeur van Onze Taal en Hans Laroes, hoofdredacteur Journalistiek bij de KRO-NCRV, koos uit die voordrachten drie genomineerden. Daarop kon de luisteraar de afgelopen twee weken hun stem uitbrengen.

Beatrice de Graaf won deze verkiezing met 46% van de stemmen. Bij de titel 'Taalstaatmeester van 2017' hoort een penning ontworpen door goudsmid Carla Dubbink. Beatrice de Graaf ontving de penning in de uitzending uit handen van juryvoorzitter René Appel. 

Lees meer over de Taalstaat op de site van NPO Radio 1

Taalstaatmeester Penning

Onderstaand enkele beelden van de Taalstaatmeester penning zoals we deze mochten maken voor het programma de Taalstaat. Een ongelooflijke leuke ervaring zowel het maken als het op bezoek gaan bij de redactie. Wij vonden het een hele eer om deze opdracht te mogen uitvoeren. We wensen de redactie en radiomakers van de Taalstaat ook in 2018 weer een prachtig Taalstaat jaar! 
 
 
  
 
 
 
 
Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331