Voor het radio 1 programma "de Taalstaat" mochten wij ook in 2019 weer de penning maken voor de Taalstaatmeester van het jaar. Hierboven ziet u de Taalstaatmeester 2019: Freek de Jonge (rechts) en Rene Appel, juryvoorzitter (links) (Foto: NPO RADIO 1, alle rechten behoren bij de NPO). Bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd!

Taalstaatmeester 2019

Cabaretier Freek de Jonge is de Taalstaatmeester van 2019. Dat werd zaterdag 28 december 2019 op NPO Radio 1 bekend gemaakt in het KRO-NCRV-programma De Taalstaat. De verkiezing is een initiatief van het radioprogramma en het Genootschap Onze Taal.

De andere genomineerden waren politiek commentator Wilma Borgman en voorzitter van de Onderzoeksraad voor Ongevallen Jeroen Dijsselbloem. De Taalstaat en Onze Taal zijn de afgelopen maanden op zoek gegaan naar de man of vrouw die zich dit jaar het beste heeft uitgedrukt in gesproken en/of geschreven woord: woordkunstenaars met de pen of met de stem. Uit de vele suggesties die binnenkwamen werden in De Taalstaat twaalf personen voorgedragen.

 

Een jury, bestaande uit taalwetenschapper en schrijver René Appel, Vibeke Roeper, directeur van Onze Taal en Martha Riemsma, hoofdredacteur van De Twentsche Courant Tubantia, koos uit die voordrachten drie genomineerden. Daarop kon het publiek de afgelopen week hun stem uitbrengen. Freek de Jonge won deze verkiezing nipt met 39 procent van de stemmen.

De Jonge was blij met zijn uitverkiezing: "Ik ben sprakeloos. Het is mooi. Wat zou mijn vader trots op mij geweest zijn".

Bij de titel Taalstaatmeester van 2019 hoort een penning die is ontworpen door goudsmid Carla Dubbink. De Jonge ontving de penning zaterdag uit handen van juryvoorzitter René Appel.

bovenstaande tekst is overgenomen van de site van de taalstaat NPO. Meer weten over de taalstaat kijk op deze link verder en luister iedere zaterdag naar de taalstaat! zilveren-munt-penning-laten-maken

De zilveren penning

Hieronder enkele foto's van de penning. Ook dit jaar weer speciaal gemaakt voor de Taalstaatmeester van 2019 in opdracht van de KRO-NCRV. 

Het is altijd weer spannend of het allemaal goed gaat want de winnaar horen wij pas heel kort van de voren. Gelukkig kunnen we alles zelf in eigen beheer uitvoeren en brengen we altijd zelf de penning naar Hilversum en waar we zelf de penning aan de radiomakers overhandigen zodat we zeker weten dat deze op de juiste plek aankomt.

We wensen de redactie en radiomakers van de Taalstaat ook in 2020 weer een prachtig Taalstaat jaar! 

Ook een bijzondere prijs laten maken? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons. 

 
houten-doosje-penning-taalstaatmeester
taalstaatmeester-2019-zilveren-penning
zilveren-penning-laten-maken-prijs-bruiloft
 
 
 
Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331