Voor het radio 1 programma "de Taalstaat" mochten wij ook dit jaar weer de penning maken voor de Taalstaatmeester van het jaar. Hierboven ziet u de Taalstaatmeester 2018: Lilian Marijnissen (Foto: NPO RADIO 1, alle rechten behoren bij de NPO). Bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd!

Taalstaatmeester 2018

SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen is de Taalstaatmeester van 2018. Dat werd vanochtend op NPO Radio 1 bekend gemaakt in het KRO-NCRV-programma De Taalstaat. De verkiezing is een initiatief van het radioprogramma en het Genootschap Onze Taal. De andere genomineerden waren Journaalverslaggever en schrijfster Pauline Broekema en taalprofessional Paulien Cornelisse.

De Taalstaat en Onze Taal zijn de afgelopen maanden op zoek gegaan naar de man of vrouw die zich dit jaar het beste heeft uitgedrukt in gesproken en/of geschreven woord: woordkunstenaars met de pen of met de stem. Uit de vele suggesties die binnenkwamen werden in De Taalstaat 14 personen voorgedragen.

 

 

Een jury bestaande uit taalwetenschapper René Appel, directeur Vibeke Roeper van Onze Taal en zendermanager Laurens Borst van NPO Radio 1, koos uit die voordrachten drie genomineerden. Daarop kon het publiek de afgelopen twee weken hun stem uitbrengen. Lilian Marijnissen won deze verkiezing met 53,5 procent van de stemmen.

Volgens juryvoorzitter René Appel spreekt Lilian Marijnissen vlot, helder en direct en maakt ze zich nooit schuldig aan het zo vaak door politici gebezigde verhullende taalgebruik. "Als fractieleider van de SP toont ze zich een alerte debater. Ze kiest gewone woorden waar dat kan en moeilijke wanneer dat moet. Kortom, Lilian Marijnissen is een uitstekend taalgebruiker."

Bij de titel Taalstaatmeester van 2018 hoort een penning die is ontworpen door goudsmid Carla Dubbink. Vorig jaar ging de penning naar terrorisme-expert Beatrice de Graaf. 

bovenstaande tekst is overgenomen van de site van de taalstaat NPO. Meer weten over de taalstaat kijk op deze link verder en luister iedere zaterdag naar de taalstaat! zilveren-penning-taalstaatmeester-2018-lilian-marijnissen

De zilveren penning

Hieronder enkele foto's van de penning. Ook dit jaar weer speciaal gemaakt voor de Taalstaatmeester van 2018 in opdracht van de KRO-NCRV. 

Het is altijd weer spannend of het allemaal goed gaat want de winnaar horen wij pas heel kort van de voren. Gelukkig kunnen we alles zelf in eigen beheer uitvoeren en brengen we altijd zelf de penning naar Hilversum en waar we zelf de penning aan de radiomakers overhandigen zodat we zeker weten dat deze op de juiste plek aankomt.

We wensen de redactie en radiomakers van de Taalstaat ook in 2019 weer een prachtig Taalstaat jaar! 

Ook een bijzondere prijs laten maken? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons. 

 
doosje_penning_taalstaat_2018
zilveren-taalstaat-penning-maken
 
 
 
 
 
Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331