Voor het radio 1 programma "de Taalstaat" mochten wij ook in 2022 de penning maken voor de Taalstaatmeester van het jaar. De Taalstaatmeester van 2022 zie u hierboven: Frits Spits (links) en Iris de Graaf (rechts) (Foto: NPO RADIO 1, alle rechten behoren bij de NPO). Bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd!

Taalstaatmeester 2022

ris de Graaf, NOS-correspondent in Rusland, is zojuist De Taalstaat uitgeroepen tot Taalstaatmeester 2022. Deze jaarlijkse onderscheiding gaat naar degene die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden in zijn of haar taalgebruik. Iris de Graaf was dit jaar alomtegenwoordig in de Nederlandse huiskamers om vanuit Moskou verslag te doen van wat de oorlog in Oekraïne betekent voor gewone Russen en welke belangen het Kremlin denkt te dienen met het binnenvallen van een buurland. Dat doet ze niet alleen onverschrokken, maar ook altijd in een heldere taal. Ze weet in een paar minuten een complex onderwerp begrijpelijk te maken voor iedereen.

Het panel van KRO-NCRV’s De Taalstaat prijst haar gebruik van toegankelijke woorden:

"Haar taalgebruik is rijk, maar niet overvol. Haar tekst toont betrokkenheid, maar haar woorden stelt ze neutraal. Juist in tijden van crisis en oorlog heeft taal een belangrijke rol in de media. Ik vind dat Iris de Graaf die op excellente wijze heeft ingezet", stelt één van de panelleden. "Iris de Graaf spreekt niet alleen duidelijk maar valt extra op door de kleur in haar stem en verhalen. Het is aangenaam om naar haar te luisteren doordat ze zowel vloeiend als rustig spreekt en een levendige vertelstem heeft. Ze maakt zwaar nieuws lichter en menselijk. Je hoort haar betrokkenheid bij het Russische nieuws terug in wat ze vertelt, maar zonder dat het té persoonlijk wordt: ze blijft als journalist objectief en genuanceerd", constateert een ander panellid.

bovenstaande tekst is overgenomen van de site van de taalstaat NPO. Meer weten over de taalstaat kijk op deze link verder en luister iedere zaterdag naar de taalstaat!

De zilveren penning

Hieronder enkele foto's van de penning. Ook dit jaar weer speciaal gemaakt voor de Taalstaatmeester van 2022 in opdracht van de KRO-NCRV. 

Het is altijd weer spannend of het allemaal goed gaat want de winnaar horen wij pas heel kort van de voren. Gelukkig kunnen we alles zelf in eigen beheer uitvoeren en brengen we altijd zelf de penning naar Hilversum en waar we zelf de penning aan de radiomakers overhandigen zodat we zeker weten dat deze op de juiste plek aankomt.

We wensen de redactie en radiomakers van de Taalstaat ook in 2023 weer een prachtig Taalstaat jaar! 

Ook een bijzondere prijs laten maken? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons. 

 

 

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331