Interactieve skyline van Tiel

Interactieve skyline van Tiel
Laagwater Tiel

Laagwater is het al vaker geweest bij Tiel en ook wel lager en langer dan nu. In 2011 was het record bij Lobith 6.89 boven NAP. Op 4 augustus 2018 zit men op een stand van 7.06 boven NAP.

Laagwater bij Tiel

Hieronder zijn de grafiieken van Rijkswaterstaat te zien met daarin het waterpeil bij Lobith maar ook bij het kanaal van Tiel en de Waal. Duidelijk is de dalende lijn te zien.   Het lage water hangt uiteraard samen met de droogte de droogte in 2018 is even groot zo niet groter dan in het recordjaar 1976. Zie hieronder enkele oude foto's uit Tiel uit 1951 en 1959 toen diverse woonboten waren drooggevallen. Drooggevallen woonboot bij tiel  Nationaal Archief, 2.24.01.09, 904-8004, licentie CC-BY-SA   Nationaal Archief, 2.24.01.05, 910-7333, licentie CC-BY-SA Ook nu begint het in de haven van Tiel merkbaar te worden zie de recente foto's uit augustus 2018.  

Hoogwater vs Laagwater bij Tiel

Hoogwater bij Tiel E.e.a. staat uiteraard in schril contrast met het begin van 2018 en zeker juni 2013 toen er flink hoogwater was in Tiel en ook de coupures werden gesloten. Tussen hoogwater 14 meter en nu zitten toch maar liefst 7 meter verschil! Wetlands of Drylands? De droogte gecombineerd met de lage waterstand geven een heel ander beeld van de prachtige wetlands bij de Passewaay in Tiel. Het lijken nu meer op Drylands dan Wetlands. We hebben de foto's voor u langs elkaar gezet zodat u zelf de verschillen kunt zien.
 
 
Foto's gebruiken? Graag een mailtje met opgave reden, instantie, doel en dan kunnen we er vast uitkomen.
Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331