We weten niet exact hoe lang geleden het oorsieraad in gebruik is genomen en wie er mee begonnen is. Wel is het duidelijk dat het maken van de gaatjes een van de eerste vormen is van het veranderen van het menselijk lichaam. 

 

Uit de archeologie zijn er veel bewijzen gevonden van het dragen van de oorbellen / oorringen. De 5000 jaar oude ijsmummie Ötzi had al gaatjes in zijn oren of hij daar oorringen in droeg of andere sieraden is niet meer vast te stellen. Op talloze afbeeldingen, inscripties zijn er afbeeldingen van vrouwen en mannen met oorbellen te vinden en op vrijwel alle plekken in de wereld zijn er prachtige exemplaren gevonden. In vrijwel alle oude beschavingen zijn aanwijzingen gevonden voor oorsieraden.

De functie van het dragen van oorringen of oorbellen is ook zeer divers. Van teken van slavernij tot decoratie en van uitvaartverzekering tot schoonheidsideaal. De oorbel een bijzonder sieraad. In deze sectie van onze website zullen we iedere keer een stukje schrijven over deze geschiedenis. In Nederland hebben we ook een zeer bekende oorbel die van het beroemde schilderij van Johannes Vermeer. Het meisje met de parel (-oorbel).  Maar ook andere schilders hebben dit onderwerp vastgelegd zoals het tweede schilderij een meisje die nieuwe oorbellen heeft gekregen van William Powell.

 


Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331