oorbellen

oorbellen

  • U kent het beeld wel een piraat met een prachtige grijns en een gouden oorring leunt met een been op de reling van zijn schip. Dit geromantiseerde plaatje uit vervlogen tijden verhult echter de keiharde realiteit van de zeevarenden destijds. Sloeg je overboord op zee hoe kon je dan nog ooit begraven worden? Het was toen gebruikelijk als dan een lichaam aanspoelde dat van de (gouden) oorbellen die je droeg een begrafenis werd betaald. Over het algemeen wordt gedacht dat idee terugvoert op het verhaal van Charon de veerman, waar je goud aan moest betalen om de rivier de styx over te worden gezet alvorens je naar Hades kon gaan.

  • Ring en bijpassende oorbellen gebreid van fijn zilverdraad, daarop zowel op ring als op oorbellen zoetwaterparels vastgemaakt.  Doordat er erg fijn zilverdraad is genomen is het materiaal goed te breien zie hier meer voorbeelden van op de site.

  • We weten niet exact hoe lang geleden het oorsieraad in gebruik is genomen en wie er mee begonnen is. Wel is het duidelijk dat het maken van de gaatjes een van de eerste vormen is van het veranderen van het menselijk lichaam. 

  • Geinspireerd door de zee heb ik deze hanger en bijpassende oorbellen gemaakt. Gemaakt van fijn zilver en aquamarijn inclusief een bord waar het sieraad op kan worden gehangen als het niet wordt gedragen.

  • Een ode aan de herfst. Zilveren oorbellen van blaadjes van vrijwel iedere boom zijn ze nu verdwenen de woeste winden waaien ze weg, nog een paar weken en dan de winter met z'n prachtige zon, kleuren, hopelijk wat sneeuw en rijp, veel kou en haardvuur. Voor nu nog een korte ode aan de herfst:

  • In opdracht gemaakt oorbellen van goud naar eigen ontwerp van de klant. Bij de set hoort ook een broche die hetzelfde eruit ziet. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van de oorbel klik dan op de link. De oorbellen zijn met moederdag kado gegeven.

  • Hartvormige aquamarijn stenen uit brazilie en goud met een verhaal. wij mochten er twee prachtige gouden oorbellen van maken en een bijpassende hanger. Zie hier het eindresultaat.

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331