Hartvormige aquamarijn stenen uit brazilie en goud met een verhaal. wij mochten er twee prachtige gouden oorbellen van maken en een bijpassende hanger. Zie hier het eindresultaat.

Goud en edelsteen

Deze oorbellen zijn gemaakt van 14krt goud. Eerst zijn er strookjes gemaakt en vervolgens zijn deze in de vorm van een hart gebogen. Deze vormen de zetkastjes voor de Aquamarijn. Doordat de onderkant open is kan het licht
mooi door de steen heen schijnen. 

gouden oorbellen hartjes aquamarijn

  oorbellen-met-bijpassende-ketting

oorbellen-goud-met-steen

oorbellen-aquamarijn

  

Aquamarijn

Veel mensen associëren aquamarijn met rijkdom, verborgen schatten en juwelen. Datzelfde geldt voor smaragd. Niet toevallig: beide edelstenen zijn een variant van het mineraal beril. Aquamarijn is blauwe, blauwgroene en groenblauwe beril. Een andere naam voor aquamarijn is zeewatersteen. Bekende vindplaatsen zijn Brazilie, Mexico, Nigeria, India en nog diverse andere landen. De kleur van aquamarijn kan variëren van heel lichtblauw tot donkerblauw met een groene zweem. Aquamarijn wordt tegenwoordig vaak synthetisch gemaakt. Daarbij is de kleur korenbloemblauw het meest gewild. Lichtblauwe synthetische auamarijn heet aquagem.


Geschiedenis
De aquamarijn werd al in de klassieke oudheid (circa 700 v.Chr.-500 n.Chr.) gebruikt als talisman en amulet tijdens reizen over rivieren en zeeën. Zeelui die toen de Middellandse Zee bevoeren, hadden graag een stukje aquamarijn of een sieraad met aquamarijn bij zich. Dit zou beschermen tegen de verdrinkingsdood.

Romeinse aquamarijn intaglio
Dit is de reden waarom er veel intaglio's van aquamarijn zijn gevonden. Dit zijn kristallen waarin een voorstelling geslepen is. De aquamarijn intaglio's hebben meestal - vanwege de zeegroene kleur - te maken met zee, scheepvaart en vissen. Een dergelijke voorstelling zou Poseidon/Neptunus, de god van de zee, gunstig stemmen en de drager een voorspoedige vaart bezorgen. De voorstelling zou ook beschermen tegen zeeziekte en zou een goede visvangst bevorderen. De oudste aquamarijn intaglio's stammen uit 300 v.Chr.

Bron: www.semoea.nl

aquamarijn  

oorbellen-goudsmid

 

 

Ook oorbellen laten maken?

Zelf ook zin gekregen om oorbellen te laten maken?. Maak vrijblijvend een afspraak met Carla Dubbink en kom je verhaal vertellen zodat we samen een prachtig sieraad kunnen maken voor jezelf of voor je geliefde. 

gouden-oorbellen-met-blauwe-steen

hartvormige-oorbellen

 

 

 

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331