Geschiedenis trouwringen

Als je met hart en ziel bezig bent met iets dan wil je er ook graag de geschiedenis van weten. Zo waren wij benieuwd naar de geschiedenis van de trouwring. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig omdat er gewoonweg niet veel bekend over is. Wel van het recente verleden maar niet van het verre verleden. Vandaar dat we zelf een onderzoek zijn gestart naar de geschiedenis van de trouwring of beter gezegd naar de sieraden die mensen elkaar gaven / geven als liefdesgeschenk. Een bezegeling van een liefde tussen twee mensen, daar zal de focus van ons onderzoek op gericht zijn. Dat is ook de kern van Atelier Nubiar, niet de ring zelf maar de mensen die elkaar die ring gaven. Die bepalen de kracht en waarde van een sieraad en niet de materialen.

ringen van hout

In onze zoektocht naar de geschiedenis van de trouwring of beter gezegd ringen die men elkaar gaf als teken van elkaars liefde hebben we deze keer ringen gemaakt van hout. Dit materiaal was al vroeg op de aarde beschikbaar en in alle maten en soorten. Een simpel plakje en scherpe steen en vooral veel geduld en dan heb je toch al snel een ring gemaakt en met een klein takje en wat rode aarde of bloed kun je op de ring een motief aanbrengen.

De echte geschiedenis van de "true lovers knot" zullen we vermoedelijk nooit te weten komen. Maar nu we er mee aan de slag zijn gegaan is ons wel duidelijk geworden hoe bijzonder zo iets moet zijn om te ontvangen. Er zijn veel verschillende verhalen over de geschiedenis en ook voor deze terug te zijn voeren in de tijd. Overal op de wereld zijn ze in verschillende vormen terug gevonden.

Door ons onderzoek naar de sieraden en meer die sieraden die een bezegeling van de liefde van twee mensen inhouden zijn wij gestuit op verhalen en kun je natuurlijk ook zelf bedenken dat de mensen als jagers verzamelaars in de prehistorie van natuurlijk producten hun sieraden en geschenken maakten. Zo ook een ring om aan je geliefde te geven. Om dit uit te proberen hebben we verschillende soorten gras gebruikt er ringen van gemaakt en zie hieronder de resultaten. 

Prehistorie (6.000.000 jaar geleden tot 100.000 jaar geleden.)

Hoewel de mens toch al zo'n 6 miljoen jaar op aarde vertoeft is er van de uiteindelijke homo sapiens zijn begintijd maar weinig bekend. Het huwelijk was een nog niet bestaand instituut en het leven vermoedelijk meer een gevecht om in leven te blijven. Liefde zal er ongetwijfeld zijn geweest gezien ons huidige bestaan. De jagers verzamelaars hebben op hun tochten de materialen gevonden om sieraden te maken en zullen deze zeker ook hebben uitgewisseld met degene die ze lief hadden.

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331