Fotografie

Fotografie

Wij hebben bijna altijd ons fototoestel of smarphone bij ons en leggen dan ook veel vast ter inspiratie en delen deze foto's graag met u.  Wilt u een van onze foto's gebruiken stuur dan een mailtje dan kunnen we daar afspraken over maken. Soms kost het niets maar soms wel het is afhankelijk van wat u er mee gaat doen. Laat het ons daarom weten. 

meer weten neem dan contact op met Atelier Nubiar te Tiel

 • Als de avond valt

  Regelmatig zijn we onderweg in Nederland en onderweg zie je meest mooie dingen. Vroeger dacht je wat mooi en vervloog het beeld. Tegenwoordig gaan we niet meer zonder camera op stap. Niet blijven rijden maar de auto stilzetten en fotograferen. Zie hier wat foto's als de avond invalt tussen Hoogeveen en Meppel en een foto vanuit de rijdende auto met de titel 'Running Home'. Als hazewind honden snellen de mensen 's avonds naar huis.

 • Andere kant van de Passewaaij

  Bij het doorlopen van de foto's kwamen we deze plaatjes nog tegen die we in september hebben genomen in het park en aan de rand van de Passewaaij in Tiel.

 • Behang met bloemenprint

  Behang met bloemenmotief wordt gemaakt door papier langs bijvoorbeeld deze wals te leiden. Dit prachtige stuk handwerk heb ik gekregen van mijn schoonvader. Een wals waarmee vroeger behang op papier werd gedrukt. Alle bloemen zijn gemaakt door plaatjes messing in de houten cilinder te slaan. De binnenkant van de bloemen is van hout.
 • Glas

  Glaskunst in het Universiteitsmuseum Utrecht

 • Gullivers verzamelingen

  Een expositie in de jaarbeurs in utrecht van Kunstenaar en fotograaf Pet van de Luijtgaarden in samenwerking met het centraal museum, mediakunstplatform dropstuff.nl welke heeft plaatsgevonden van 7 t/m 22 juli 2012.

 • hoogwater Tiel

  Januari 2011 in Tiel wel even spannend met het hoogwater en voor veel mensen herrinneringen aan 1995 maar alles is goed gegaan. Natuurlijk zijn ook wij gaan kijken en schoten onderweg de volgende plaatjes.

 • Hortus Botanicus Leiden

  Hortus Botanicus - Leiden

  Na de stichting van de Universiteit Leiden in 1575 bleek het wenselijk om een 'Hortus Medicus', een tuin waarin studenten geneeskunde geneeskrachtige planten konden bestuderen, aan te leggen. Op 15 maart 1587 deden enkele bewindvoerders van de universiteit aan het gemeentebestuur het verzoek om de onbebouwde grond achter de universiteit ter beschikking te stellen voor de aanleg van de tuin voor het onderwijs in de geneeskunde. Het antwoord van het gemeentebestuur liet lang op zich wachten, maar op 9 februari 1590 werd uiteindelijk de grond van circa 1250 m² aan de universiteit overgedragen. Deze datum wordt algemeen gezien als de stichtingsdatum van de botanische tuin. De Hortus botanicus Leiden is de oudste, nog bestaande botanische tuin van Nederland en is in 1590 opgericht aan het Rapenburg in Leiden. Klik hier voor een bezoek aan hun website.

 • Inspiratie uit de Efteling

  Inspiratie uit de Efteling. 

 • Inspiratie uit het Archeon

  Museumpark Archeon is een themapark en openluchtmuseum in het zuiden van Alphen aan den Rijn dat zich richt op de Nederlandse geschiedenis.Het park is in drie sferen verdeeld: de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. In die delen staan gebouwen die ofwel letterlijk naar en archeologisch model ofwel in de stijl van het tijdperk in kwestie gebouwd zijn. Werknemers en vrijwilligers in het park (vaak archeotolken genoemd), gekleed volgens de mode van het betreffende tijdvak, spelen typische bezigheden voor hun tijdvak na, zoals weven, land bewerken en potten bakken en lichten de bezoekers daarover voor.

 • Inspiratie uit het Tropenmuseum

  Inspiratie uit het Tropenmuseum

  Tropenmuseum Amsterdam een bron van inspiratie

  Een prachtig museum waarvan wij een ieder kunnen aanbevelen om er naar toe te gaan van klein naar groot.

 • Lente

  De lente komt goed op gang ook in de passewaaij in Tiel. Alle bloemen en bomen beginnen te ontluiken. Lentebloesem, narcissen enzovoort. Een wandeling door de wijk leverde deze plaatjes op.

 • Lente lammetjes

  Ook in Tiel is de lente weer volop begonnen zie hier de foto's van een korte wandeling in de passewaaij. Veel lammetjes die er zin in hebben !

 • Liefde Vrede en Hoop in 2017

  Liefde, Vrede en hoop in 2017 voor alle mensen op aarde en natuurlijk voor alle lieve mensen die hier halt hielden op hun reis door het leven en hun verhaal met ons wilden delen en waar wij hopelijk een beetje aan hebben kunnen toevoegen. Wij hopen in 2017 ook dan weer te mogen genieten van nieuwe mensen en nieuwe verhalen die het leven zo prachtig kleuren. We hopen dat het nieuwe jaar een jaar van vrede mag zijn, dat velen ongeacht hun religie, geaardheid, kleur, ras of mens elkaar zullen vinden en elkaar zullen helpen met hun reis door dit leven. Carla en Aart-George
 • Natuur

  Botanische schatkamer op De Uithof

  In 1963 is begonnen met de aanleg van de Tuinen rondom Fort Hoofddijk op het Universiteitscomplex De Uithof. Het eerste onderdeel was de Rotstuin, aangelegd boven op de remises van het Fort. Groot voordeel was natuurlijk dat allerlei hoogteverschillen al aanwezig waren. Toch moest nog 2100 ton rots uit de Ardennen aangevoerd worden om de Rotstuin te vervolmaken en 'aan te kleden'. 

 • nog meer inspiratie uit de efteling

  Iedere keer opnieuw komen we betoverd terug uit de efteling. Dat is wat ook wat ons voor ogen staat een stukje betovering en ontroering brengen. Maar voor nu wat beelden uit de efteling we hopen dat u er ook van geniet.

 • Ochtendnevel

  Een mooie ochtend.....
   
  Vroeg opstaan, een beetje zon, een beetje ochtendnevel en zie hier het begin van een mooie dag.
   
   
 • Overzicht Inspiratie

  Fotografie Tiel e.o.

   

  Bekijk meer fotografie Tiel e.o.

  Ruimtelijke objecten

  sneeuwitje-7-dwergen

   

  bekijk meer ruimtelijke objecten..

  Schilderijen

  amy_winhouse

   

  bekijk meer schilderijen..

  Fotografie inspiratie

   

  Bekijk meer Fotografie inspiratie

  Geschiedenis van..

   

  ...
 • Paleis Soestdijk

  Paleis soestdijk

  Enige tijd geleden zijn we naar een workshop Escher voor de kinderen geweest op Paleis Soestdijk. Een geweldige ervaring voor onszelf en de kinderen. Terwijlk de kinderen druk aan het experimenteren waren hebben wij een wandeling in de sneeuw mogen maken met niemand anders in de tuinen. Wat een ervaring en wat een prachtige plaatjes wij hebben er met volle teugen van genoten en weer een mooie herinnering erbij !

 • Park Sonsbeek, Arnhem

  Waterval sonsbeek

  Ontstaan van Sonsbeek

  Men noemt Sonsbeek ‘de parel in de Veluwezoom’. Tijdens de voorlaatste ijstijd kreeg het Veluwemassief in grote lijnen de vorm die wij nu kennen. Grote ijsmassa’s plooiden het landschap in bevroren toestand. Later werd door de wind löss en dekzand op de hellingen afgezet. Zo ontstond er een rijk geschakeerd gebied met als levensader de Sint-Jansbeek, ook wel Molenbeek genoemd. Aan haar oevers stond  eeuwenlang een tiental watermolens. Daar zijn er nu nog twee van over, waarvan er één tot op de dag van vandaag nog dienst doet als korenmolen: de monumentale Witte Watermolen.

 • picknick concert kasteel ophemert

  betuws symfonie orkest

  Vandaag zijn we in het kader van het festival muzikale monumenten naar het picknick concert geweest in de tuin van kasteel Ophemert. Op een zonovergoten veld met eeuwenoude bomen genoten van prachtige muziek van het betuws symfonie orkest en de plantage fiddlers.

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

0344-633627