natuur

natuur

 • Regelmatig zijn we onderweg in Nederland en onderweg zie je meest mooie dingen. Vroeger dacht je wat mooi en vervloog het beeld. Tegenwoordig gaan we niet meer zonder camera op stap. Niet blijven rijden maar de auto stilzetten en fotograferen. Zie hier wat foto's als de avond invalt tussen Hoogeveen en Meppel en een foto vanuit de rijdende auto met de titel 'Running Home'. Als hazewind honden snellen de mensen 's avonds naar huis.

 • Bij het doorlopen van de foto's kwamen we deze plaatjes nog tegen die we in september hebben genomen in het park en aan de rand van de Passewaaij in Tiel.

 • Januari 2011 in Tiel wel even spannend met het hoogwater en voor veel mensen herrinneringen aan 1995 maar alles is goed gegaan. Natuurlijk zijn ook wij gaan kijken en schoten onderweg de volgende plaatjes.

 • Hortus Botanicus - Leiden

  Na de stichting van de Universiteit Leiden in 1575 bleek het wenselijk om een 'Hortus Medicus', een tuin waarin studenten geneeskunde geneeskrachtige planten konden bestuderen, aan te leggen. Op 15 maart 1587 deden enkele bewindvoerders van de universiteit aan het gemeentebestuur het verzoek om de onbebouwde grond achter de universiteit ter beschikking te stellen voor de aanleg van de tuin voor het onderwijs in de geneeskunde. Het antwoord van het gemeentebestuur liet lang op zich wachten, maar op 9 februari 1590 werd uiteindelijk de grond van circa 1250 m² aan de universiteit overgedragen. Deze datum wordt algemeen gezien als de stichtingsdatum van de botanische tuin. De Hortus botanicus Leiden is de oudste, nog bestaande botanische tuin van Nederland en is in 1590 opgericht aan het Rapenburg in Leiden. Klik hier voor een bezoek aan hun website.

 • De lente komt goed op gang ook in de passewaaij in Tiel. Alle bloemen en bomen beginnen te ontluiken. Lentebloesem, narcissen enzovoort. Een wandeling door de wijk leverde deze plaatjes op.

 • Ook in Tiel is de lente weer volop begonnen zie hier de foto's van een korte wandeling in de passewaaij. Veel lammetjes die er zin in hebben !

 • De Mandala (Sanskriet: मण्डल voor cirkel) is een generieke term uit de Tibetaanse kunst en het Tibetaans boeddhisme voor een plan, kaart of geometrisch patroon dat metafysisch of symbolisch de kosmos uitbeeldt. Het concept heeft een hindoeïstische oorsprong, maar wordt ook veel in het Tibetaans boeddhisme gebruikt.   Een bijzondere vorm is de zandmandala die, omgeven met rituele ceremonies, wekenlang tot in minutieus detail wordt vervaardigd met kleine korreltjes zand, waarna het later weer ceremonieel wordt vernietigd en aan de natuur (stromend water) wordt teruggegeven.

  (ontleend aan wikipedia)

 • Botanische schatkamer op De Uithof

  In 1963 is begonnen met de aanleg van de Tuinen rondom Fort Hoofddijk op het Universiteitscomplex De Uithof. Het eerste onderdeel was de Rotstuin, aangelegd boven op de remises van het Fort. Groot voordeel was natuurlijk dat allerlei hoogteverschillen al aanwezig waren. Toch moest nog 2100 ton rots uit de Ardennen aangevoerd worden om de Rotstuin te vervolmaken en 'aan te kleden'. 

 • Enige tijd geleden zijn we naar een workshop Escher voor de kinderen geweest op Paleis Soestdijk. Een geweldige ervaring voor onszelf en de kinderen. Terwijlk de kinderen druk aan het experimenteren waren hebben wij een wandeling in de sneeuw mogen maken met niemand anders in de tuinen. Wat een ervaring en wat een prachtige plaatjes wij hebben er met volle teugen van genoten en weer een mooie herinnering erbij !

 • Ontstaan van Sonsbeek

  Men noemt Sonsbeek ‘de parel in de Veluwezoom’. Tijdens de voorlaatste ijstijd kreeg het Veluwemassief in grote lijnen de vorm die wij nu kennen. Grote ijsmassa’s plooiden het landschap in bevroren toestand. Later werd door de wind löss en dekzand op de hellingen afgezet. Zo ontstond er een rijk geschakeerd gebied met als levensader de Sint-Jansbeek, ook wel Molenbeek genoemd. Aan haar oevers stond  eeuwenlang een tiental watermolens. Daar zijn er nu nog twee van over, waarvan er één tot op de dag van vandaag nog dienst doet als korenmolen: de monumentale Witte Watermolen.

 • Regelmatig gaan we wandelen bij het strand van ophemert en ook hier weer prachtige beelden van wat moeder natuur ons allemaal geeft.

 • Lekker uitwaaien en genieten van de ruimte in Nederland. Afgelopen zomervakantie hebben we met volle teugen mogen genieten van dit prachtige Texel.

 • De dijken in het rivierengebied zijn na het hoge water van 1995 verhoogd. Door de aanleg van de Wetlands, heeft het water ook in de breedte de ruimte gekregen. Aan de hand van oude kaarten en grondboringen werden de oorspronkelijke geulen en strangen (dode rivierarmen) uitgegraven. De klei die hierbij vrij kwam werd gebruikt door de baksteenindustrie.

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar is tijdelijk gesloten. Carla neemt tot eind van het jaar 2024, geen opdrachten aan en geeft geen workshops i.v.m. herstel gebroken schouder. 

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331