Een klant belde ons op en die wilde heel graag een kroon hebben. Nee geen echte natuurlijk maar een voor aan hanger om aan een vriendin te geven. Ieder jaar gaf ze haar vriendin een kroontje en dit keer wilde ze iets heel bijzonders laten maken. Samen hebben we overlegd en hebben we eerst een proefmodel gemaak om te kijken of het aansloot bij de verwachtingen en daarna hebben we het kroontje in echt zilver gemaakt met een prachtig steentje er in verwerkt.

 

Een echte kroon

Vroeger werden er met enige regelmaat nog kronen gemaakt. Zo ook dit exemplaar hierond voor de koningen van Bavaria (Duitsland) gemaakt door goudsmeden: Jean-Baptiste Leblond and Martin-Guillaume Biennais (1764 - 1843), in Paris rond 1806-1807

 (Zie afbeelding hieronder)

kroon

 

Verschillende kronen 

Maar zoals gebuikelijk zijn wij nieuwsgierig geworden en zo blijkt dat alle verschillende modellen van kronen ook nog een verschillende betekenis hebben. Zie hieronder het nederlands overzicht. (ontleend aan wikipedia klik op de link voor meer informatie).

overzicht kronen nederland

Door User:Arch - Nederlandse wapens van het Rijk, de Provinciën, en de gemeenten, voorts van waterschappen, heerlijkheden, enz. beschreven volgens het officiële register van de Hoge Raad van Adel. (SVG is own work.), Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=32770028

 

Nieuwsgierig geworden?

Heb je zelf ook zin gekregen om een hanger te laten maken door atelier Nubiar of wil je zelf een workshop zilveren hanger maken volgen? (let op zo'n kroontje kunnen we niet maken in een workshop daar is veel tijd voor nodig maar wat eenvoudigere hangers zijn prima mogelijk zie voor voorbeelden onder workshops) . Interesse maak dan een afspraak met ons. Kijk hier voor de werkwijze van Atelier Nubiar.   Hieronder nog enkele foto's van deze prachtige hanger. 

sprookjes sieraad   hanger kroon zilver   sprookjes hanger

 

 

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331