Uncategorised

Bij atelier Nubiar kun je zowel sieraden laten maken van (oud) goud en/of zilver maar kun je ook zelf sieraden komen maken in een workshop. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een sieraad samen met goudsmid Carla te maken.

Bijzondere momenten vragen om unieke en persoonlijke cadeaus die je een leven lang bij blijven. Wij willen die graag samen met u maken. U kunt ze laten maken maar soms net zo leuk u kunt zo ook zelf komen maken of ook heel leuk u kunt degene die het krijgt het zelf komen laten maken. Omdat atelier Nubiar zich uitsluitend bezig houdt met het maken van unieke en persoonlijke sieraden zijn er dus heel veel mogelijkheden. Maak geheel vrijblijvend een afspraak, kom kennis maken met een kop koffie en thee en vertel ons uw verhaal.

Laten maken

Wil je een sieraad laten maken door ons? Kom dan langs en dan kijken we naar de (on)mogelijkheden. We gaan natuurlijk eerst kijken naar wat je wilt laten maken en waarom. Daarna gaan we uiteraard ook kijken naar het budget. Want een sieraad moet niet alleen mooi zijn het is ook fijn als het binnen je budget past. Toveren kunnen we niet, maar creatief zijn we wel. Soms kunnen we werken met andere materialen, soms met dunnere uitvoeringen. De keuze is in alle gevallen aan jou.

ring_laten_maken

armband_laten_maken

Komen we er niet uit? geen enkel probleem. Hopelijk hebben we dan alletwee weer wat opgestoken en kan het je helpen bij toekomstige keuzes of opdrachten. Een tevreden klant is voor ons niet altijd een klant die iets bij ons laat maken, maar iemand die we weer verder op weg hebben kunnen helpen. Komen we er samen uit dan gaan we een prachtig sieraad maken en dan zetten we na afloop graag onze stempel eronder: Met liefde gemaakt ! 

Wat kun je zoal laten maken:

Bijzondere trouwringen laten maken

Verlovingsring laten maken

Herdenkingssieraad laten maken

Sieraden laten maken 

Samen maken

Wat ook heel leuk is om het sieraad samen met Carla te maken.

sieraad_samen_maken_met_goudsmid

sieraad_laten_maken_van_oud_goud

 

Dat kan in heel veel varianten. Bijvoorbeeld het eindresultaat zelf metd e hand graveren, of een deel van de basis smeden en dat Carla de rest dan afmaakt. Je kunt ook het gehele sieraad samen met Carla maken dan wordt een soort project / cursus aangelegenheid. Afhankelijk van je wilt, hoeveel tijd je hebt kunnen we daar dan samen een planning voor maken. Je ziet het sieraad voor je eigen ontstaan en groeien. van het hele proces maken we foto's en filmen we momenten zodat degene die het sieraad krijgt ook echt kan zien dat jij hebt meegeholpen met het maken van het sieraad.

Zelf maken

Wil je zelf aan de slag? dan kan dat bij ons ook. Het zelf maken kan in veel vormen. Het kan in de vorm van een prive workshop met maximaal 2 a 3  personen of we maken het gewoon samen. Op die manier kun je nog meer van jezelf in het sieraad stoppen. Naast een gezellige middag, ochtend leer je veel over het goudsmeden, krijg je een mooi sieraad mee en achteraf nog een filmpje van de workshop zodat je nog eens kunt terugkijken.

workshop_sieraad_zelf_maken

sieraad zelf maken pons met hart

 workshop-zilveren-ring-maken

workshop-zilveren-hanger-maken

workshop-trouwringen-of-relatieringen-maken

workshop-gedenksieraad-maken

sieraden-uit-de-workshops

 

Meer weten of een vrijblijvende afspraak maken klik hier voor de contactgegevens !

oktober 2021:  I.v.m. de grote drukte in onze agenda en het aantal opdrachten wordt deze workshop voorlopig niet meer gegeven. We organiseren nog wel andere workshops zie hier voor deze link.

=============================================================================================================================

We maken al enige jaren zelf gedenksieraden in opdracht maar hebben recent voor het eerst een verzoek gekregen om een workshop te organiseren om een gedenksieraad te maken. 2 lotgenoten die elkaar via het internet hebben ontmoet hebben beiden hetzelfde meegemaakt en wilden graag samen een eigen herdenkingssieraad komen maken. Omdat geen mens hetzelfde is en wij de wijsheid niet in pacht hebben maken wij dan ook graag als het mogelijk is eerst een afspraak voorafgaand aan de workshop. Dit is anders dan bij onze gewone workshops, daar kom je maak je een ontwerp, maak je het sieraad en vervolg je je reis door dit leven. NB. al onze workshops zijn privé en dus zijn er geen  andere deelnemers en ben je dus of alleen of met z'n tweeën. 

 

Kennismaken

We willen graag eerst kennismaken, samen een kop koffie of thee drinken, veel luisteren en dan samen kijken of jij of jullie het zien zitten om een workshop te komen doen. We maken dan meteen een afspraak wanneer we samen de workshop gaan doen en kijken uiteraard naar het ontwerp en je wensen. Ondertussen bestellen we ook de nodige materialen  zodat we op de dag van workshop alles bij de hand hebben wat nodig is.  Engel met ziel en/of licht

Workshop

De workshop zelf gaat er vooral over om iets te leren, op een andere manier bezig te zijn met herdenken, herinneringen verwerken in een nieuwe herinnering. Iets moois te maken, iets tastbaars. Je gaat zagen, vijlen, solderen, hameren, schuren en andere andere zaken die een goudsmid allemaal doet. Als het even  niet lukt of je wordt er verdrietig van dan geeft dat helemaal niets en pauzeren we zo lang als nodig is of neemt Carla het even van je over als je dat wilt. Doel is natuurlijk om zelf zoveel mogelijk te doen en in onze workshops lukt dat altijd. Als het namelijk niet af is en je wilt het later niet zelf komen afmaken dan werkt Carla het sieraad voor je af. 

Een tastbare herinnering 

Bij atelier Nubiar maken we standaard een filmpje van de workshop. (uiteraard alleen als je dat wilt).  Indien gewenst kunnen daar ook eigen foto's of filmfragmenten in verwerkt worden om het verhaal compleet te maken. Een gedenksieraad maken is terugkijken en vooruitkijken.  Terugkijken op wie je wilt gedenken en vooruitkijken hoe je die persoon wilt herinneren. 

Samen terug- en vooruitkijken

Als je het sieraad niet meteen wilt of kunt meenemen en samen met Carla wilt terugkijken naar het filmpje wat we gemaakt hebben en misschien nog wat wilt napraten dan maken we daarvoor een nieuwe afspraak, wanneer je het sieraad en het filmpje kunt komen ophalen.  Als dat niet lukt dan kunnen we het uiteraard toesturen.

Vergoeding

De prijs voor deze workshop wanneer je die alleen komt doen bedraagt 300 euro voor een zilveren ring, inclusief filmpje, materiaal, hapjes, hand geschilderd kistje etc.  Wanneer je de workshop met zijn tweeën komt doen dan is de prijs 350 euro voor 2 zilveren ringen inclusief filmpje, materiaal, hand geschilderde kistjes, hapjes etc.  Voor steentjes (edelstenen) en goud is het zeer lastig om te zeggen wat de prijs gaat worden omdat het afhangt of je eigen goud meeneemt of dat we goud moeten inkopen (zijn we afhankelijk van de goudkoers) en de hoeveelheid die nodig is en uiteraard ook wat voor edelstenen je wilt verwerken. Wil je met goud en/of edelstenen werken dan kunnen we tijdens de kennismaking kijken wat daarvoor nodig is en wat de kosten daarvan zijn.    

Indien je niet in de buurt woont dan is wellicht lastig om meerdere keren langs te komen en kunnen we e.e.a. telefonisch en via de mail afhandelen. Er geldt dan ook een andere prijs die we dan kunnen afspreken afhankelijk van de wensen. Meer weten over deze workshop of een afspraak maken? neem contact op met Carla Dubbink. 

Welkom in de webshop van Atelier Nubiar.  Alle stukken zijn uniek en dus ook niet in een andere ringmaat verkrijgbaar dan erbij vermeld staat. Wel kunnen we uiteraard altijd in overleg kijken of ik iets vergelijkbaars kan maken, maar het wordt nooit exact dezelfde want dat is ons werk unieke sieraden maken! Indien gewenst kan kosteloos de naam (met de hand) erin gegraveerd worden. De prijzen zijn wel exclusief aangetekend verzenden maar we vinden het ook heel leuk als je het zelf komt ophalen. 

Optioneel kunt u een handgemaakt houten doosje (voorbeelden) met gegraveerd naamplaatje erop bij bestellen (kosten 35 euro) om uw geschenk helemaal af te maken.  

U kunt de gewenste artikelen bestellen door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (klik op de naam) vergeet niet uw naam, adres en email adres te vermelden. 

Hartelijke groeten Carla & Aart 

 

workshop trouwringen relatieringen maken

Trouwen wat is dat nu eigenlijk? Je hebt een relatie en je bent gelukkig en je wilt de rest van je leven met elkaar delen.  Moet je daarvoor trouwen het ene stel vind van wel en het ander niet. Daarom is het goed dat een ieder het op zijn eigen manier mag doen en de maatschappij daar niet meer zo van op kijkt. Kortom je moet doen waar jullie jezelf goed bij voelen.  

Als je je liefde voor elkaar wat meer tastbaar wil maken door elkaar een mooi sieraad te geven dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij willen je namelijk graag helpen om niet zo maar trouwringen of relatieringen te maken maar trouwringen of relatieringen met een verhaal. Wij willen graag jullie liefde voor elkaar samen met jullie vastleggen in de ringen. Door zelf mee te helpen leg je ook je eigen energie en gevoel in deze ringen vast en dat zul je tijdens je hele leven niet vergeten ! Het is een herinnering die je meedraagt en iedere keer dat je naar die ring kijkt zul je daaraan denken.

Daarom vinden wij van atelier Nubiar dan ook dat jullie deze ringen met elkaar moeten kunnen maken bij ons in het Atelier zodat je de tijd hebt voor elkaar en voor het werk wat gedaan moet worden. Dus niet met andere mensen erbij. Om de workshop zo goed mogelijk te laten verlopen vinden we het fijn als jullie eerst een keer op bezoek komen om kennis te maken en door te spreken wat jullie graag zouden willen gaan maken. 

Onze doelstelling is vooral om een fantastisch ochtend, middag of avond te maken waarin jullie plezier hebben en samen werken aan een prachtig sieraad wat je hopelijk de rest van je leven bij je zult dragen als teken van elkaars liefde!

Workshop Trouwringen of Relatieringen maken 

Workshop trouwringen relatieringen maken

Bekijk de workshop relatieringen of trouwringen maken

Workshop ring maken

workshop ring maken tiel

Bekijk de workshop ringen maken..

Workshop hanger maken

workshop hanger maken tiel

Bekijk de workshop hanger maken..

Workshop Gedenksieraad maken

bekijk de workshop gedenksieraad maken 

Workshops algemene informatie

workshop-edelsmeden-goudsmeden

Bekijk de algemene informatie..

Workshop Huwelijksaanzoek

Bekijk de workshop huwelijksaanzoek

gedenksieraad laten maken

Een herdenkings sieraad laten maken ontwerpen is een bijzondere gebeurtenis waar je jezelf veel tijd voor moeten gunnen. Het is intensief en heel veel zaken en herinneringen komen vaak weer boven. Sta je bij een huwelijk nog voor een ongeschreven blad bij een afscheid of herdenking is er al een heel boek geschreven. Prachtige verhalen, bijzondere ontmoetingen, Verdriet, geluk alles wat het leven te bieden heeft komt voorbij. Kortom een heel leven. 

Wij kunnen geen wonderen verrichten maar wel kunnen we u helpen. Helpen door te luisteren, te kijken zowel achteruit als vooruit en samen een prachtig sieraad maken waar u alle mooie herinneringen in kunt stoppen en zo een stap verder te maken in uw leven. Verder te gaan, maar wel door eerst eens goed stil te staan en al die herinneringen en emoties een plaats te geven. 

Zoals bij vrijwel al onze sieraden begint het met een kopje koffie of thee en iets lekkers en een goed gesprek. Wellicht heeft u zelf al precies voor ogen hoe het moet worden of misschien heeft u geen enkel idee waar te beginnen in alle twee de gevallen kijken we naar de mogelijkheden en onmogelijkheden.  Het kan vaak bijzonder helpen door van te voren al foto's en andere zaken mee te nemen zodat we een goede indruk kunnen krijgen van de persoon om wie het gaat en kunt u een indruk krijgen van atelier Nubiar. Belangrijk is dat u van begin tot het einde er een goed gevoel bij krijgt.  

Soms zijn we er meteen uit en soms moet we het gewoon een tijd laten bezinken en maken we eerst een ontwerp. Soms zijn er wel een paar gesprekken nodig om tot duidelijkheid te komen. Bij Nubiar is dat geen probleem wij nemen graag de tijd voor u en uw verhaal. Wij denken dat we op die manier kunnen komen tot dat bijzondere sieraad wat vaak een heel leven symboliseert. 

Zodra duidelijk is geworden wat we gaan maken dan gaan we ook voortvarend aan de slag. Indien u dat wilt kunnen we van het hele proces ook foto en filmmateriaal maken op die manier ziet u precies hoe uw de sieraden hun transformatie doormaken. Als het sieraad gereed is dan zien wij u ook graag weer terug en willen dan ook dit op persoonlijke wijze aan uw presenteren en meegeven.  Heeft u ook een sieraad wat u graag een nieuw leven wil geven of een sieraad met mooie en dierbare herinneringen maak dan een afspraak met Carla Dubbink van Atelier Nubiar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sieraden

hanger-met-blauwe-steen  
Quod est diuturni et distraherentur readable contineatur pagina lector eius quaerentes elit

Schilderijen

Quod est diuturni et distraherentur readable contineatur pagina lector eius quaerentes elit.

Learn more

Ruimtelijke objecten

Quod est diuturni et distraherentur readable contineatur pagina lector eius quaerentes elit.

Learn more


Joomla Template

Quod est diuturni et distraherentur readable contineatur pagina lector eius quaerentes elit.

Learn more

Bedside Lamp

Quod est diuturni et distraherentur readable contineatur pagina lector eius quaerentes elit.

Learn more

Comfy Carpets

Quod est diuturni et distraherentur readable contineatur pagina lector eius quaerentes elit.

Learn more

Workshop goudsmeden edelsmeden

Oktober 2021: 

Als mensen op bezoek komen in ons atelier(tje) en ze nemen plaats tussen al het gereedschap en ze komen praten over wat hun bezig houdt en sieraden dan krijgt menigeen zin om zelf een aan de slag te gaan. 

Atelier Nubiar gaat, na de Corona en een stukje bezinning opnieuw weer workshops geven na zeer veel verzoeken. We doen dit echter wel wat anders dan dat we dat eerst deden. Zo gaan we werken met een aantal vaste concepten om er voor te zorgen dat u echt alles zelf kunt doen en binnen de afgesproken tijd ook klaar bent. Net als het verleden doen we uitsluitend kleinschalige workshops. Dat wil dus zeggen we doen prive workshops en workshops voor 2 personen maximaal.  Workshops voor 3 of 4 personen doen we (voorlopig) niet. Goed om te weten is dat we workshops uitsluitend op maandagmiddag of donderdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 gegeven worden en uitsluitend op afspraak. 

 
Kunstgids Kunstenaars 2010 verkrijgbaar bij Nubiar vanaf november 2009.  Carla Dubbink is ook opgenomen in deze kunstgids !

Als je veel ziet dan wil je soms graag dat beeld mee naar huis nemen. Als je met het maken van dingen bezig bent dan kijk je ook anders naar dingen. Je kijkt vaak met een bepaald doel naar iets. In combinatie met het vastleggen van de sieraden is onze interesse voor de fotografie dan ook sterk toegenomen en van een aantal dingen die we tegenkomen maken we dan ook graag foto's. Deze foto's kunnen gebruikt worden voor commerciele of niet commerciele projecten mits hier vooraf duidelijk afspraken met ons over gemaakt worden. Toestemming en prijsstelling is afhankelijk van het soort gebruik dat men er van wil maken. De ene keer is alleen link naar onze site voldoende een andere keer moeten we duidelijke financiele afspraken maken.

Voor wie de foto's graag in een groter formaat wil zien of als diashow verwijs ik graag naar onze Picasa webalbums van Google

 

Fijn dat u op onze website komt kijken, welkom!

Eerst even voorstellen aan de mensen van Nubiar; wij zijn Carla Dubbink, goudsmid en 
Aart-George Broekema uit Tiel. Naast het goudsmeden schildert Carla en maakt nog allerlei andere dingen. Aart-George is verantwoordelijk voor de website en verzorgt alle beeldmateriaal en teksten; zoals de foto’s en filmpjes e.d. Samen hebben we naast Nubiar nog twee prachtige kinderen en een hond.

 

Wij houden van het maken van mooie dingen en vooral ook van combinaties van mooie dingen; zoals bijv. een filmpje of foto’s van een maakproces van een ring of een sieraad met schilderij. Onze brede interesses voor Levens(verhalen) Yoga, Sprookjes, Fantasy, Magisch Realisme, Surrealisme, Sieraden, spiritualiteit, geschiedenis en de mensen om ons heen en in de wereld, vormen de belangrijkste bron van inspiratie van het werk.

 

Alles wordt met de hand gemaakt en elk exemplaar is dan ook uniek. We proberen van iedere opdracht een uniek project te maken. Naast de bijzondere trouwringen maken we bijvoorbeeld ook een unieke verpakking, een foto of filmreportage van het ontstaan proces, of bijvoorbeeld een schilderij met een bijzonder verhaal. In deze benadering proberen we dan ook het verhaal van onze klanten te verwerken, afhankelijk van de wensen en uiteraard ook het budget.

 

Belangrijk voor ons is, dat niet de commercie de drijvende kracht is van Nubiar, maar de liefde voor mensen en het leven en het werk. Wij vinden het een kunst om de verwachting van onze klanten te overtreffen en ze te verrassen. Wij zoeken samen met u naar materialen, wat binnen  een budget valt, om zo samen tot een bijzonder en persoonlijk sieraad te komen. Zo kan er gekozen worden voor goud, zilver, met of zonder stenen of diamanten, van hout, van glas enz.


Zo hebben we al heel wat bijzondere zaken gemaakt. Manchetknopen voor bedrijven, Herdenkings sieraden en GedenksieradenBijzondere trouwringen, Combinatie van sieraad met schilderij, Schilderij met sieraad, Relatiegeschenk, Afscheidscadeaus en Schilderijen. 
 

We zijn ook begonnen met het maken van het onderdeel op deze site, de geschiedenis van de trouwring. Heeft u een bijzonder verhaal rondom, trouwringen, vriendschapsringen en heeft u hier foto’s van? Zou u die willen delen? Dan zouden wij graag uw verhaal en foto’s ontvangen om dit te gebruiken en voor ons project.

 

Heel veel kijkplezier op onze site en wie weet mogen wij elkaar in de toekomst ontmoeten!

 

Aart-George & Carla

Vind ons ook op Google+ en Vind ons ook op Facebook

 

 

 

Magisch realisme surrealisme surrealistisch

goudsmid

Hallo mijn naam is Carla Dubbink en welkom op mijn website. Na mijn opleiding aan de vakschool in Schoonhoven ben ik voor mijzelf begonnen als Goudsmid (zie ook hieronder over mijn meesterteken). ik wil graag mooie dingen maken en ik ben pas tevreden als ze ook goed zijn. Belangrijk vind ik dingen te maken waar je blij van wordt, een mooie herinnering elke keer dat je een sieraad draagt, voelt of bekijkt. Een fijn gevoel, een vlinder in je buik, bij je moeder achterop de fiets zo'n gevoel wil ik achterlaten.

Daarnaast ben ik altijd op zoek naar een evenwicht tussen prijs en kwaliteit. Een mooi sieraad hoeft niet perse heel erg duur te zijn. Een mooi sieraad wordt vooral mooi door de liefde en energie die je samen met de klant in het sieraad stopt. Het samen, nadenken, uitwerken, verassen levert meer op dan achteloos een dure diamant verwerken in een sieraad. Natuurlijk kunnen mooie materialen extra waarde toevoegen maar het kan ook vaak zonder of een andere manier waardoor er geen vermogens hoeven te worden uitgegeven.

Kijk gerust eens rond op mijn website bij de opdrachten voor wat voorbeelden of bij de andere onderdelen van mijn site. Naast het goudsmeden houd ik mij ook bezig met schilderen en het maken van objecten welke eventueel ook in opdracht kunnen worden vervaardigd.Carla Dubbink
Meesterteken
Op de website zie je op verschillende plaatsen vaak een vlinder terugkomen. Vlinders hebben voor mij een bijzondere betekenis. Hierboven is dit in mijn meesterteken opgenomen. Iedere erkende goudsmid heeft een eigen meesterteken. Al deze meestertekens zijn opgenomen in een centraal register zodat men later altijd kan zien wie wat gemaakt heeft. Het meesterteken wordt in het sieraad geslagen samen met de gehaltetekens van de waarborg hollland (zie hierover waarborg holland).

Gastvrijheid

Gastvrijheid

Een bijzonder sieraad maken heeft tijd nodig. Daarom begint ieder sieraad met een gesprek en natuurlijk een kopje koffie en/of thee

Werkwijze Nubiar

Werkwijze Nubiar

Wij houden van duidelijkheid en tevreden klanten daarom hebben wij ook eenvoudige maar duidelijk werkwijze.

Made in Tiel

Made in Tiel

Atelier Nubiar is gevestigd in Tiel, Stad van Flipje. Lees hier meer over deze prachtige stad en het zilveren flipje.

Sieraad en schilderij

Sieraad en schilderij

In onze filosofie hoort er bij iedere sieraad een verhaal en hoe kun je dat beter vertellen dan met beelden en geluiden.

Herdenkingssieraad

Herdenkingssieraad

Met liefde geleefd dan hoort daar ook met liefde en kracht herdenken bij. De trouwringen kunnen daarbij opnieuw een belangrijke rol spelen

Bijzondere Trouwringen

Bijzondere Trouwringen

Waarom zijn ze onze trouwringen zo bijzonder? Dat komt omdat we uw liefde erin verwerken !

Vriendschapsringen

Vriendschapsringen

Soms begint liefde als een vriendschap en soms blijven vriendschappen nog sterker dan een huwelijk.

Trouwarmband

Trouwarmband

Soms heeft u niets met een trouwring en wil u gewoon wat anders. Een trouwarmband, een trouwhanger of helemaal iets anders.

Over Nubiar

Atelier waar sieraden met een verhaal met liefde voor u en uw dierbaren wordt gesmeed. Niet de commercie maar onze liefde voor elkaar is de drijfveer achter Atelier Nubiar. 

Neem contact op

Atelier Nubiar, bezoek is alleen op afspraak mogelijk

Gevestigd te Tiel

carla.dubbink@12move.nl

06-10934331